Nieuwste Almodovar, Von Trier & Loach op Noorderzon

Volgende week begint in Groningen het Noorderzon festival. Aldaar zullen in Filmtheater Images een aantal langverwachte films hun Nederlandse première kennen. Zo draait er de komedie Looking for Eric van Gouden Palm winnaar Ken Loach (zijn nog kaarten voor). Hierin gaat het allemaal niet zo best met postbode Eric: drugs, alcohol en familieproblemen zitten hem dwars. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn idool Eric Cantona. Juist, de voetballer, die na zijn debuut in een icetea-reclame wederom zichzelf mag vertolken. Cantona sleurt postbode Eric door zijn moeilijke periode heen en geeft hem weer zelfrespect.

Verder wordt ook Los Abrazos Lotos (Broken Embrace) van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar op Noorderzon vertoond (helaas al uitverkocht). Dit complexe drama draait om hoofdpersoon Mateo Blanco die na een zwaar auto-ongeluk waarin hij zijn gelifde verliest onder een alias als scriptschrijver gaat werken. Op een dag wordt hij met zijn verleden geconfronteerd wanneer hij hoort dat een vroegere collega en vriend is overleden.

Tot slot gaat ook Lars von Triers horrorspectakel Antichrist in premiere (zijn nog kaarten). De site van Noorderzon waarschuwt bezoekers alvast voor een expliciet en controversieel stukje film. Een stel (Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg) vertrekt na de dood van hun zoontje naar een blokhut om tot rust te komen. Helaas voor hen draait het weekend uit op walging, horror en intens verdriet. Niet voor zwakke magen dus.

Noorderzon Festival 20 t/m 30 aug
21 augustus: Los Abrazos Lotos (Broken Embrace)
23 augustus: Antichrist
25 augustus: Looking for Eric

Trailers na de klik:

Lees ook:Roy Scheider RIP
Lees ook:Wit Licht op festival Cannes
Lees ook:Von Trier: eerst maar eens een horrorfilm
Lees ook:Film Von Trier verscheurt Cannes
Lees ook:Gouden Luipaard voor Hou Hsiao-hsien

4 reacties op “Nieuwste Almodovar, Von Trier & Loach op Noorderzon

 1. offshore banking

  Volgende week begint in Groningen het Noorderzon festival . Aldaar zullen in Filmtheater Images een aantal langverwachte films hun Nederlandse première kennen. Zo draait er de komedie Looking for Eric van Gouden Palm winnaar Ken Loach (zijn nog kaarten voor). Hierin gaat het allemaal niet zo best met postbode Eric: drugs, alcohol en familieproblemen zitten hem dwars. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn idool Eric Cantona. Juist, de voetballer, die na zijn debuut in een icetea-reclame wederom zichzelf mag vertolken. Cantona sleurt postbode Eric door zijn moeilijke periode heen en geeft hem weer zelfrespect.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Regina S. Schroeder

  Een wijndegustatie ter gelegenheid van de verjaardag van Chantal Schokkaert ( Margot Neyskens ) draait uit op een drama als het feestvarken tijdens het feest vermoord wordt. Haar inwonende zus Nora ( Lotte Verlackt ) is er het hart van in. Toen hun ouders om het leven kwamen in een auto-ongeluk, werd Chantal beheerder van de erfenis. Zij keerde Nora een maandelijkse dotatie uit, maar voor wat extra zakgeld kluste die bij in de exclusieve club Flaubert. Chantal ontdekte dit en ook dat Nora een verhouding had met de getrouwde uitbater van de club, Jeroen Peeters ( Erik Burke ). Het feit dat Jeroens vrouw Tamara ( Monika Dumon ) in een rolstoel zit als gevolg van een door hem veroorzaakt ongeval, maakt alles nog erger. Van In ontdekt dat Chantal ermee dreigde de geldkraan dicht te draaien en Tamara in te lichten. Hij heeft meteen twee hoofdverdachten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dorthy Chan

  Volgende week begint in Groningen het Noorderzon festival . Aldaar zullen in Filmtheater Images een aantal langverwachte films hun Nederlandse première kennen. Zo draait er de komedie Looking for Eric van Gouden Palm winnaar Ken Loach (zijn nog kaarten voor). Hierin gaat het allemaal niet zo best met postbode Eric: drugs, alcohol en familieproblemen zitten hem dwars. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn idool Eric Cantona. Juist, de voetballer, die na zijn debuut in een icetea-reclame wederom zichzelf mag vertolken. Cantona sleurt postbode Eric door zijn moeilijke periode heen en geeft hem weer zelfrespect.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jo Y. Guerra

  Volgende week begint in Groningen het Noorderzon festival . Aldaar zullen in Filmtheater Images een aantal langverwachte films hun Nederlandse première kennen. Zo draait er de komedie Looking for Eric van Gouden Palm winnaar Ken Loach (zijn nog kaarten voor). Hierin gaat het allemaal niet zo best met postbode Eric: drugs, alcohol en familieproblemen zitten hem dwars. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn idool Eric Cantona. Juist, de voetballer, die na zijn debuut in een icetea-reclame wederom zichzelf mag vertolken. Cantona sleurt postbode Eric door zijn moeilijke periode heen en geeft hem weer zelfrespect.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.