Categorie: "Soundtracks"

Bang Bang

Vanavond (tien uur, RTL 5) is het eerste deel van Kill Bill van Quentin Tarantino op tv te zien. Tegenvallende film vond ik, maar het begin is wel erg goed, vooral door de keus voor de muziek (die bij Tarantino meestal wel goed zit). Bang Bang van Nancy Sinatra dus. Hier zie je Nancy zelf:

Soundtrack Quentin Tarantino’s Death Proof bekend

Bij een nieuwe film van Quentin Tarantino is de soundtrack meestal evenzeer de moeite waard als wat er te zien is. De soundtrack van Jackie Brown bijvoorbeeld is, met nummers van Bobby Womack en The Delfonics, erg goed. De manier waarop hij in andere films muziek gebruikte van o.a. Dick Dale, George Baker, Stealers Wheel en Nancy Sinatra, droeg sterk bij aan de kracht van de betreffende scènes. De soundtrack van zijn nieuwe film Death Proof (Tarantino's helft van de double bill Grindhouse) is nu bekend geworden. De cd verschijnt in Amerika begin april. Hier alvast de tracklisting, met de aantekening dat er dialoogfragmenten tussen zitten van acteurs Eli Roth, Michael Bacall, Rose Mcgowan en Kurt Russell:

Jack Nitzsche – The Last Race
Smith – Baby, It's You
Ennio Morricone – Paranoia Prima
(Eli Roth & Michael Bacall – Planning & Scheming)
T Rex – Jeepster
(Rose McGowan & Kurt Russell – Stuntman Mike)
Pacific Gas & Electric – Staggolee
Joe Tex – The Love You Save (May Be Your Own)
Eddie Floyd – Good Love, Bad Love
The Coasters – Down In Mexico
Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich – Hold Tight
Pino Donaggio – Sally and Jack (From the Motion Picture Blow Out)
Willy DeVille – It's So Easy
Tracie Thoms & Zoe Bell – Whatever-However
Eddie Beram – Riot In Thunder Alley
April March – Chick Habit

RIP: Solveig Dommartin en Peer Raben


Twee overlijdensberichten. De eerste is van actrice Solveig Dommartin (1961-2007), wier overlijden op 11 januari jl. afgelopen weekend bekend werd gemaakt door haar familie. Dommartin speelde onder meer de rol van circusartieste Marion in Wim Wenders' prachtige film Der Himmel Über Berlin. Eén van de twee engelen in de film, Damiel (gespeeld door Bruno Ganz) wordt verliefd op haar en wil daarom mens worden.
Dan componist Peer Raben (1940-2007), die afgelopen zondag is overleden. Raben was vooral bekend van de muziek die hij schreef voor de films van Rainer Werner Fassbinder. Eén van zijn recentere klussen was Wong Kar-wai's 2046. Op zijn website staat het volgende bericht: 'Peer Raben verstarb am Abend des 21. Januar 2007 im Alter von 66 Jahren. Wir trauern um einen phantastischen Menschen, außergewöhnlichen Künstler, wunderbaren Freund und Kollegen.'

Ere-Oscar verrast Ennio Morricone


Het werd tijd ook, na vijf Oscar-nominaties: de briljante Italiaanse componist Ennio Morricone (78) krijgt eindelijk een Oscar. Een ere-Oscar, dat wel, maar dat mag de pret niet drukken.
'Ik had het telefoontje totaal niet verwacht,' reageerde Morricone zelf. 'Ik had de hoop opgegeven na die vijf nominaties.'
Morricone werd in het verleden genomineerd voor zijn muziek bij onder meer Days of Heaven van Terrence Malick, The Mission van Roland Joffe en The Untouchables van Brian De Palma. Bij filmdatabase IMDb staan meer dan 500 (!) titels vermeld waarvoor Morricone de muziek schreef. Hij werd vooral bekend met de muziek voor The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West.

Win de soundtrack van La tourneuse de pages!

Een 'sterke psychothriller over een wraakzuchtige pianiste', is La tourneuse de pages (vanaf vandaag te zien in vijftien steden) volgens de Filmkrant. Een film over een jonge, gepassioneerde pianiste, gemaakt door een regisseur die tevens altviolist is, heeft natuurlijk een fraaie soundtrack. Arthouse.blog heeft vijf exemplaren van die soundtrack – met de muziek van Jérôme Lemonnier – om weg te geven. De eerste vijf mensen die een mailtje sturen naar [email protected], krijgen de soundtrack-cd van La tourneuse de pages opgestuurd. Vergeet niet je adres te vermelden.

Maak je eigen videoclip van The Fountain


Aardig promotie-idee bij de film The Fountain van Darren Aronofsky (Requiem for a Dream): via deze site kun je met een deel van de soundtrack van Clint Mansell en een aantal videobeelden uit de film aan de slag om zelf een remix van de muziek met bijbehorend filmpje te maken. Als je het klaar hebt, kun je het uploaden; de beste drie worden op de officiële site van de film gezet.
Klik op ‘Lees verder…’ om de trailer te bekijken.

Constant Gardener beste soundtrack

Elk filmfestival heeft zo zijn prijzen waarmee het zich van de andere onderscheidt. Het Filmfestival Gent bedacht de World Soundtrack Awards, die gisteren werden uitgereikt. De prijs voor beste componist van het jaar ging dit keer naar Alberto Iglesias, voor de muziek die hij schreef voor The Constant Gardener.

Mogwai stort zich op filmsoundtracks

Mooi optreden van de Schotse band Mogwai, gisteravond, in een te volle, te drukke Melkweg in Amsterdam. Mogwai, genoemd naar beestjes uit de film Gremlins – heeft zich de laatste tijd op filmsoundtracks gestort. Ze hebben de muziek gemaakt bij de film Zidane, a 21st Century Portrait, en een deel van de muziek gespeeld voor de film The Fountain van Darren Aronofsky. Beide soundtracks zouden in november in de platenzaak moeten liggen. Tegen die tijd kom ik er nog op terug. Wanneer beide films in Nederland gaan draaien, is nog niet bekend.