Wit Licht op festival Cannes

Op het filmfestival van Cannes beleeft The Silent Army, de nieuwe versie van Wit Licht van regisseur Jean van der Velde, vandaag zijn wereldpremière, dat meldt verslaggever Bor Beekman op volkskrant.nl. Het belangrijkste filmfestival ter wereld heeft in het programma Un Certain Regard, de prestigieuze competitie voor de wat meer innovatieve film, voor het eerst in bijna tien jaar ook het werk van een Nederlandse regisseur geselecteerd.

Marco Borsato speelt in The Silent Army de rol van een kok die een vriendje van zijn zoon uit de handen van een Afrikaans kinderleger probeert te redden. Voor de internationale markt wijzigde Van de Velde de film Wit Licht. De muziek werd uit de film gehaald en flashbackscènes werden in chronologische volgorde aan het verhaal toegevoegd. De nieuwe versie van de film wordt vermoedelijk ook in de Nederlandse bioscopen uitgebracht. The Silent Army wordt tweemaal vertoond in het programmaonderdeel in de Franse havenstad, waarin bijzondere auteursfilms worden vertoond.

Internationaal erkende arthousefilmers

De film over kindersoldaten prijkt tussen nieuw werk van internationaal erkende arthousefilmers. De lijst van twintig regisseurs uit de hoofdcompetitie telt deze editie verder opvallend veel gerenommeerde (arthouse)filmers, onder wie Quentin Tarantino (Inglourious Basterds), Ang Lee (Talking Woodstock), Pedro Almodovar (Broken Embraces), Ken Loach (Looking for Eric), Michael Haneke (The White Ribbon) en Lars von Trier (Antichrist). Azië is traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd, met onder meer nieuw werk van de Taiwanees Tsai Ming-Liang en de Zuid-Koreaan Park Chan-Wook.

© ANP/volkskrant.nl

Lees ook:The Silent Army krijgt staande ovatie in Cannes
Lees ook:Rotterdam sluit af met The Prestige
Lees ook:Trailer: Das Leben der Anderen
Lees ook:Nieuw op dvd | week 45
Lees ook:‘Rotterdamse’ film komt er op filmfestival niet in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.