Categorie: "Algemeen"

100 jaar visuele effecten

Zomaar een filmpje waarin vluchtig de ontwikkeling van 100 jaar visuele effecten wordt doorlopen. Van The Enchanted Drawing van J. Stuart Blackton tot The Curious Case of Benjamin Button van David Fincher en alles wat daar tussen zit. Overigens lijkt er wel een heel invloedrijke film van eind jaren negentig te ontbreken. Geniet ervan:

District 9

Na een maand afwezigheid gaat het Arthouseblog deze week weer van start. Terug van weggeweest: noem het een zomerreces; een kleine vakantie. We gaan proberen u weer dagelijks op de hoogte te houden van alles wat met Arthouse te maken heeft. Van Japanse roadmovies tot Zweedse vampierenfilms en Ghanese politieke dramas. Vanaf nu met behulp van ondergetekende. En om iedereen vast warm te krijgen deze trailer van District 9, een Zuid-Afrikaans scifi komedie die met de goedkeuring van Peter Jackson werd gemaakt. Op 9 oktober komt ie bij ons in de bioscoop. Hier de verontrustende trailer:

Film en zomer #4

Film en zomer: een beproefde combinatie! Vandaag de laatste selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #3

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #2

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #1

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken – in de open lucht, bij jezelf op de bank, in New York – waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Films uit IFFR 2009 in New York

Ontdekkingen van IFFR 2009 – in het bijzonder de VPRO Tiger Award-winnaars – draaien momenteel over de hele wereld op filmfestivals.

Blind Pig Who Wants to Fly (Indonesië) en Los herederos (Mexico), beide door het Hubert Bals Fonds ondersteund, zijn 17 en 18 juli te zien in the Big Apple tijdens het festival Rooftopfilms.

Bron: Tiger Alert

Websites voor filmfreaks by CJP

Dayton

Ben jij net als ik en het CJP gek op films, maar kom jij op het internet niet verder dan imdb.com? Op CJP.nl staan de leukste filmsites.

Filmposters
Wat is een film zonder ‘goede’ poster? Hier vind je de nieuwste posters. En hier zie je hoe bekende films in het buitenland een totaal onherkenbaar affiches hebben. En op deze flickr-account vind je nog meer vintage kunstwerkjes.

Stukjes film
Maar er is meer: Joblo.com heeft speciale filmfragmenten samengesteld met namen als Kill of the Day, Oldies but Goodies, maar ook Awful Clips en Moneyshots. Handig voor mensen die geen geduld hebben om een hele film uit te kijken.

Nieuw: Animatieplatform voor informatie en uitwisseling

Nederland heeft er een nieuwe discussiegroep bij, namelijk eentje over animatie. Het Holland Animation Film Festival (HAFF) en het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) bieden met het Animatieplatform, een discussiegroep voor alle animatieprofessionals.

Er hoeft niet actief deelgenomen te worden in de discussie, de Google Group kan ook gewoon gebruikt worden als informatiebron over alles wat er over animatie in Nederland en België (maar ook daarbuiten) te weten valt. De doelgroep: animatoren, regisseurs, studenten, docenten, producenten, onderzoekers, curatoren en alle liefhebbers van het brede medium animatiefilm. Zuiver zakelijke of commerciële berichten alsook anonieme berichten worden niet geplaatst.

Zomercinema in Lumière

Vicky Cristina Barcelona

Weer aandacht voor een leuk zomer initiatief in het land. Al blijft de hoeveelheid premières van kwaliteitsfilms gewoontegetrouw achter in de zomermaanden, bij Lumière willen ze niet spreken van komkommertijd. Daarvoor heeft volgens hen de zomercinema van Lumière te veel te bieden. Hieronder een overzicht van hun aanbod voor de komende maanden.

Zomerreprises
Onder de noemer zomerreprises presenteren zij gewoontegetrouw het afgelopen filmjaar in vogelvlucht. Toptitels als Il y a Longtemps que je t’aime en Bienvenue Chez Les Ch’tis haalden in 2009 uiterst succesvolle bezoekersaantallen. Voor de weinigen die deze twee titels nog niet hebben gezien een laatste kans.