Categorie: "Prijzen"

Anneloek Sollart wint op Rhodos met Rauw

Tom en zijn moeder in Rauw

Documentairemaakster Anneloek Sollart heeft 28 juni op het Internationale Filmfestival van Rhodos de eerste prijs gewonnen voor Rauw, een documentaire over een 10-jarige jongen die van zijn moeder alleen rauw voedsel krijgt voorgeschoteld.

Tom Watkins (11) en moeder Francis Kenter eten alleen rauw voedsel. Francis is er van overtuigd dat alle antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn voor een mens. Daarom eten ze alleen rauwe groenten, fruit en noten.

Mix je eigen film

Remix de Nederlandse filmgeschiedenis in het Filmmuseum, naar jouw eigen visie op de veranderingen in de wereld van vandaag en morgen laten zien, stuur je filmpje uiterlijk 1 september in en maak kans op verschillende prijzen naar keuze, dat schrijft CJP.nl.

De filmfragmenten waarmee je aan de slag kunt, komen allemaal rechtstreeks uit de archieven van het Filmmuseum. Het zijn 21 unieke filmfragmenten tussen 1917 tot 1932, waarin je de snelle veranderingen op industrieel en maatschappelijk gebied ziet in de jaren na de Eerste Wereldoorlog.

Roemeense prijs voor Esther Rots’ Kan door huid heen

Kan door huid heen

Kan door huid heen, de debuutspeelfilm van regisseuse Esther Rots, heeft de Fipresci prijs gewonnen op het Transilvania International Film Festival in de Roemeense stad Cluj, dat bericht telegraaf.nl.

Dat maakte Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, maandag bekend. De Fipresci prijs wordt uitgereikt door internationale filmcritici die daarmee jong filmtalent willen aanmoedigen.

Halina Reijn beste actrice op Pools festival

Zwart Boek

De Nederlandse actrice Halina Reijn heeft de prijs voor beste actrice in de wacht gesleept op het internationaal theaterfestival Kontakt in het Poolse Torun. Reijn, onder bekend van haar rol in de film ‘Valkyrie’ over een moordcomplot op Adolf Hitler met Tom Cruise, zegt zeer vereerd te zijn met de prijs.

Docudrama’s Kamp Vught ontvangen wint weer prijs

De twee films over Kamp Vught zijn weer in de prijzen gevallen. De twee docudrama’s over twee Joodse meisjes in 1941 hebben een eerste en tweede prijs gewonnen in de categorie educatie op het Amerikaanse International Film & Video Festival. In eigen land werden de films eind vorig jaar bekroond met een Gouden Reiger, dat meldt Inge Lepelaars op brabantsdagblad.nl.

Oostenrijker Michael Haneke wint Gouden Palm 2009

De Oostenrijkse regisseur Michael Haneke heeft in Cannes de Gouden Palm gewonnen voor zijn film Das Weisse Band (De Witte Band), dat meldt De Morgen. De prent werd uitgeroepen tot de beste film op het 62ste filmfestival. In de film gaat Haneke op zoek naar de wortels van de naziterreur, een beklemmend drama over een Duits boerendorp in de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog.