Film Von Trier verscheurt Cannes

De Deense regisseur Lars Von Trier verdeelt het publiek in Cannes met zijn film Antichrist. Deze werd in Cannes onthaald op hoongelach en boegeroep, en tot slot een bescheiden applaus, dat schrijft de Volkskrant.

In Antichrist trekt het koppel Willem Defoe en Charlotte Gainsbourg zich na de dood van hun zoontje terug in hun huisje in een paradijselijk bos. De man, een afstandelijke therapeut, onderwerpt zijn hypersensitieve vrouw aan een aantal oefeningen, die haar moeten helpen haar verdriet te verwerken. Het laat zich raden dat het niet helpt.

Antichrist is een verbijsterende combinatie van expliciete seks, psychologische horror en splatter. Von Trier zegt Antichrist als een vorm van zelftherapie te beschouwen; het scenario schreef hij tijdens een fikse depressie.

In de competitie ontbrak nog een film die het publiek tot op het bot verdeelde en de tongen losmaakte. De pers in Cannes is er nog niet uit of Von Trier serieus is of dat hij zijn publiek bij de neus neemt. De verwachting is dat Isabelle Huppert er wel iets in ziet; de voorzitter van de Gouden Palm-jury won in 2001 de prijs voor beste actrice voor haar moedige rol in Michael Haneke’s Elfriede Jelinek-verfilming La pianiste.

© de Volkskrant

Lees ook:Lars von Trier geveld door depressie
Lees ook:Von Triers grap waar niemand om lacht
Lees ook:Wit Licht op festival Cannes
Lees ook:Von Trier: eerst maar eens een horrorfilm
Lees ook:Zoek de Lookey bij Von Trier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.