Categorie: "Filmfestivals"

Vijfde Shoot Me Film Festival

Het Shoot Me Film Festival presenteert dit jaar voor de vijfde keer een uitdagend en fris programma rond independent films, daarbij kun je kennismaken met de scherpe visie van filmmakers op actuele onderwerpen. zoals een tramtunnel en manege.

Nieuwste Almodovar, Von Trier & Loach op Noorderzon

Volgende week begint in Groningen het Noorderzon festival. Aldaar zullen in Filmtheater Images een aantal langverwachte films hun Nederlandse première kennen. Zo draait er de komedie Looking for Eric van Gouden Palm winnaar Ken Loach (zijn nog kaarten voor). Hierin gaat het allemaal niet zo best met postbode Eric: drugs, alcohol en familieproblemen zitten hem dwars. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn idool Eric Cantona. Juist, de voetballer, die na zijn debuut in een icetea-reclame wederom zichzelf mag vertolken. Cantona sleurt postbode Eric door zijn moeilijke periode heen en geeft hem weer zelfrespect.

Verder wordt ook Los Abrazos Lotos (Broken Embrace) van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar op Noorderzon vertoond (helaas al uitverkocht). Dit complexe drama draait om hoofdpersoon Mateo Blanco die na een zwaar auto-ongeluk waarin hij zijn gelifde verliest onder een alias als scriptschrijver gaat werken. Op een dag wordt hij met zijn verleden geconfronteerd wanneer hij hoort dat een vroegere collega en vriend is overleden.

Tot slot gaat ook Lars von Triers horrorspectakel Antichrist in premiere (zijn nog kaarten). De site van Noorderzon waarschuwt bezoekers alvast voor een expliciet en controversieel stukje film. Een stel (Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg) vertrekt na de dood van hun zoontje naar een blokhut om tot rust te komen. Helaas voor hen draait het weekend uit op walging, horror en intens verdriet. Niet voor zwakke magen dus.

Noorderzon Festival 20 t/m 30 aug
21 augustus: Los Abrazos Lotos (Broken Embrace)
23 augustus: Antichrist
25 augustus: Looking for Eric

Trailers na de klik:

Film en zomer #4

Film en zomer: een beproefde combinatie! Vandaag de laatste selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #3

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #2

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #1

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken – in de open lucht, bij jezelf op de bank, in New York – waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Films uit IFFR 2009 in New York

Ontdekkingen van IFFR 2009 – in het bijzonder de VPRO Tiger Award-winnaars – draaien momenteel over de hele wereld op filmfestivals.

Blind Pig Who Wants to Fly (Indonesië) en Los herederos (Mexico), beide door het Hubert Bals Fonds ondersteund, zijn 17 en 18 juli te zien in the Big Apple tijdens het festival Rooftopfilms.

Bron: Tiger Alert

Anneloek Sollart wint op Rhodos met Rauw

Tom en zijn moeder in Rauw

Documentairemaakster Anneloek Sollart heeft 28 juni op het Internationale Filmfestival van Rhodos de eerste prijs gewonnen voor Rauw, een documentaire over een 10-jarige jongen die van zijn moeder alleen rauw voedsel krijgt voorgeschoteld.

Tom Watkins (11) en moeder Francis Kenter eten alleen rauw voedsel. Francis is er van overtuigd dat alle antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn voor een mens. Daarom eten ze alleen rauwe groenten, fruit en noten.

Nieuw: Cinema Obscura op de boerderij

Cinema Ascona

ArthouseBlog besteedt graag aandacht aan nieuwe initiatieven, zo ook aan Cinema Ascona. In een boerderij in het Friese Kûbaard vindt zaterdag 4 juli onder de noemer Cinema Ascona het eerste Kûbaarder Filmfestival plaats.

Volgens Jacco de Boer van de organisatie het enige festival in Nederland geheel gewijd aan Cinema Obscura, B-C-en-D-Films, Crazy Cinema en Besmeurde Parels uit de Filmgeschiedenis.

Koeienstallen, paardenhokken en veetrailers zullen komende zaterdag worden omgetoverd tot filmzalen waar de hele avond en nacht Cinema vertoond wordt die je nergens anders zult zien.