Categorie: "Coming"

Vijfde Shoot Me Film Festival

Het Shoot Me Film Festival presenteert dit jaar voor de vijfde keer een uitdagend en fris programma rond independent films, daarbij kun je kennismaken met de scherpe visie van filmmakers op actuele onderwerpen. zoals een tramtunnel en manege.

Trailer: Taking Woodstock

Lowlands is bijna afgelopen en daarom een trailer over het grootste en meest idiote festival dat ooit georganiseerd is. In Taking Woodstock van Ang Lee wordt verteld waarom een boerenfamilie hun land beschikbaar stelt voor het festival en waarom er een miljoen mensen volkomen uit hun dak gingen. De hoofdrol is weggelegd voor comedian Demetri Martin (bekend als youth correspondent in de Daily Show en van dit liedje uit zijn theatervoorstelling). Bij ons in de bios op 17 september.

District 9

Na een maand afwezigheid gaat het Arthouseblog deze week weer van start. Terug van weggeweest: noem het een zomerreces; een kleine vakantie. We gaan proberen u weer dagelijks op de hoogte te houden van alles wat met Arthouse te maken heeft. Van Japanse roadmovies tot Zweedse vampierenfilms en Ghanese politieke dramas. Vanaf nu met behulp van ondergetekende. En om iedereen vast warm te krijgen deze trailer van District 9, een Zuid-Afrikaans scifi komedie die met de goedkeuring van Peter Jackson werd gemaakt. Op 9 oktober komt ie bij ons in de bioscoop. Hier de verontrustende trailer:

Film en zomer #4

Film en zomer: een beproefde combinatie! Vandaag de laatste selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #3

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #2

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Film en zomer #1

Film en zomer: een beproefde combinatie! Komende dagen een selectie van het IFFR-team over heerlijke plekken – in de open lucht, bij jezelf op de bank, in New York – waar festivalfilms de komende maanden te zien zijn! Je ziet onder meer een aantal sterke films die mede dankzij bijdragen van het Hubert Bals Fonds tot stand kwamen.

Zomercinema in Lumière

Vicky Cristina Barcelona

Weer aandacht voor een leuk zomer initiatief in het land. Al blijft de hoeveelheid premières van kwaliteitsfilms gewoontegetrouw achter in de zomermaanden, bij Lumière willen ze niet spreken van komkommertijd. Daarvoor heeft volgens hen de zomercinema van Lumière te veel te bieden. Hieronder een overzicht van hun aanbod voor de komende maanden.

Zomerreprises
Onder de noemer zomerreprises presenteren zij gewoontegetrouw het afgelopen filmjaar in vogelvlucht. Toptitels als Il y a Longtemps que je t’aime en Bienvenue Chez Les Ch’tis haalden in 2009 uiterst succesvolle bezoekersaantallen. Voor de weinigen die deze twee titels nog niet hebben gezien een laatste kans.

Extra voorstelling masterclass Rutger Hauer

Twintig films die tijdens een masterclass van Rutger Hauer afgelopen tien dagen tot stand kwamen, worden maandagavond tijdens een extra voorstelling vertoond in Grandcafé Engels in Rotterdam, dat meldt ed.nl.

De opbrengst ervan gaat naar de Rutger Starfisch Association, een goed doel dat zich inzet voor kinderen en zwangere vrouwen met hiv, zo liet Hauer laten weten. Hauer is maandagavond zelf aanwezig voor een introductie.

Rutger Hauer (Foto: Hollandse Hoogte/De Pers)