Categorie: "Bioscoop-tip"

Trailer: Taking Woodstock

Lowlands is bijna afgelopen en daarom een trailer over het grootste en meest idiote festival dat ooit georganiseerd is. In Taking Woodstock van Ang Lee wordt verteld waarom een boerenfamilie hun land beschikbaar stelt voor het festival en waarom er een miljoen mensen volkomen uit hun dak gingen. De hoofdrol is weggelegd voor comedian Demetri Martin (bekend als youth correspondent in de Daily Show en van dit liedje uit zijn theatervoorstelling). Bij ons in de bios op 17 september.

Bios-tip: Chung Kuo Cina in Antonioni Retrospectief

De film Chung Kuo Cina / China (1972 ) draait zondag in het Filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht tijdens een Antonioni Retrospectief.

In 1972 reisde Michelangelo Antonioni op uitnodiging van de Chinese staatstelevisie met een Italiaanse cameraploeg (16mm) zes weken door China. Het verslag van hun omzwervingen tussen Beijing en Shanghai, langs communes, bergdorpjes en marktpleinen, bestaat primair uit beeld; het begeleidend commentaar beperkt zich tot een toelichting op de onopgesmukte gebeurtenissen.

Bios-tip: Serbis

Gister kwam er weer een aantal nieuwe films uit. Hieronder Serbis – genoemd als de meest controversiele film afgelopen jaar tijdens de Palme d’Or Award-competitie in Cannes - de tweede interessante bioscooppremière deze week, uitgelicht via Movie2Movie.

Extra voorstelling masterclass Rutger Hauer

Twintig films die tijdens een masterclass van Rutger Hauer afgelopen tien dagen tot stand kwamen, worden maandagavond tijdens een extra voorstelling vertoond in Grandcafé Engels in Rotterdam, dat meldt ed.nl.

De opbrengst ervan gaat naar de Rutger Starfisch Association, een goed doel dat zich inzet voor kinderen en zwangere vrouwen met hiv, zo liet Hauer laten weten. Hauer is maandagavond zelf aanwezig voor een introductie.

Rutger Hauer (Foto: Hollandse Hoogte/De Pers)

Muziekdocu I bring what I love

Morgen vertoont Filmhuis Borne om 20.15 uurde muzikale documentaire I bring what I love, over de Senegalese popsensatie Youssou Ndour.

In de documentaire Youssou Ndour: I bring what I love volgt regisseuse Elizabeth Chai Vasarhelyi Ndour gedurende twee jaar door Afrika, Europa en Amerika. De film laat zien hoe Ndour omgaat met tegenslagen en uiteindelijk steeds weer het publiek voor zich weet te winnen, zowel thuis als daarbuiten.

Bioscoop-tip: Last Stop 174

Deze week in enkele bioscopen: Last Stop 174 (2008) van Bruno Barreto. Braziliaans drama over een jongen uit de sloppenwijken die voor galg en rad opgroeit.

Last Stop 174

Last Stop 174 speelt in en rond de sloppenwijken van Rio de Janeiro, al heeft de film ook een andere belangrijke inspiratiebron: de kaping van bus 174 door een opgefokte straatjongere in 2000. Deze op feiten gebaseerde speelfilm gaat in op de omstandigheden die de kaper wellicht tot zijn wanhoopsdaad dreven, dat meldt NU.nl/André Nientied.