Categorie: "Filmhuizen"

Zomercinema in Lumière

Vicky Cristina Barcelona

Weer aandacht voor een leuk zomer initiatief in het land. Al blijft de hoeveelheid premières van kwaliteitsfilms gewoontegetrouw achter in de zomermaanden, bij Lumière willen ze niet spreken van komkommertijd. Daarvoor heeft volgens hen de zomercinema van Lumière te veel te bieden. Hieronder een overzicht van hun aanbod voor de komende maanden.

Zomerreprises
Onder de noemer zomerreprises presenteren zij gewoontegetrouw het afgelopen filmjaar in vogelvlucht. Toptitels als Il y a Longtemps que je t’aime en Bienvenue Chez Les Ch’tis haalden in 2009 uiterst succesvolle bezoekersaantallen. Voor de weinigen die deze twee titels nog niet hebben gezien een laatste kans.

Muziekdocu I bring what I love

Morgen vertoont Filmhuis Borne om 20.15 uurde muzikale documentaire I bring what I love, over de Senegalese popsensatie Youssou Ndour.

In de documentaire Youssou Ndour: I bring what I love volgt regisseuse Elizabeth Chai Vasarhelyi Ndour gedurende twee jaar door Afrika, Europa en Amerika. De film laat zien hoe Ndour omgaat met tegenslagen en uiteindelijk steeds weer het publiek voor zich weet te winnen, zowel thuis als daarbuiten.

Special: Last Call for Planet Earth

Filmhuis Leeuwarden draait morgen om 19.30 uur een special: Last Call for Planet Earth (2007), van Jacques Allard. Twaalf opmerkelijke architecten over hun creatieve oplossingen voor meer duurzaam bouwen, o.a. Thom Mayne, Ivan Harbour, Kengo Kuma, Qingyun Ma. De toegang is gratis.

Roze Week kleurt Den Haag op

Vanaf gisteren is de hofstad voor een week roze. In de Roze Week staat Den Haag stil bij de vrijheid en emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders (verzamelnaam voor travestieten, transseksuelen en transgenderisten), dat zegt ed.nl.

Slotavond Exile on Main Street in Lumière

Lumière programmeerde in het kader van de tentoonstelling Exile on Main Street een reeks filmavonden in het Bonnefantenmuseum. Morgen is de slotavond, met een voorstelling van de documentaire Lost in La Mancha. Terry Gilliam (van The Meaning Of Life, Brazil, Twelve Monkeys) kruipt in de huid van zijn alter-ego, Don Quichote, in deze unieke ‘un-making of’ wat een grootse film had kunnen zijn.

Lost in La Mancha

Eerste groene filmfestival: Strawberry Earth at the Movies

Strawberry Earth at the Movies

Help the environment: watch a movie! Strawberry Earth at the Movies is het allereerste groene filmfestival van Nederland.  Op 5 en 6 juni presenteert dit nieuwste filmfestival twaalf films met een groen thema in het Ketelhuis in Amsterdam. Naast verschillende (wereld)premières, biedt het festival ook Q&A’s met internationale regisseurs en zorgen verschillende bekende DJ’s voor een afterparty.

Onbeperkt naar kwaliteitfilms in Amsterdam

Eén filmstad, dertien filmtheaters, 78 films en 1464 bewoners. Dat zijn de aantallen van de in februari geboren stad Cineville. Normaal hou ik helemaal niet van ‘reclame maken’, maar voor de Cinevillepas maak ik een uitzondering. Via internet kwam ik het abonnement van dit nieuwe Amsterdamse samenwerkingsverband tegen en leek mij heel voordelig voor de filmgek in onze hoofdstad.

Cineville

Dertien filmtheaters in Amsterdam hebben hun krachten gebundeld en bieden sinds februari de Cinevillepas aan. Met 550 films per week en 400 speciale voorstellingen per jaar, krijg je met de Cinevillepas onbeperkt toegang de reguliere, en veel bijzondere filmvoorstellingen. Er is daarbij geen onderscheid tussen weekend- of weekvoorstellingen. De kosten? 17,50 euro per maand.