Den Hamer van Rotterdams filmfestival naar Filmmuseum

Verrassend: Sandra den Hamer, directeur van het Rotterdams filmfestival, wordt de nieuwe directeur van het Amsterdamse Filmmuseum. De huidige directeur van het Filmmuseum, Rien Hagen, gaat binnenkort met pensioen. Het Filmmuseum verhuist binnenkort naar een nieuw gebouw aan de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam; de programmering zal dan allicht uitgebreider en ambitieuzer worden.

In het persbericht zegt Sijbolt Noorda, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Filmmuseum, het volgende: 'Wij verwachten van de nieuwe directeur dat zij aan deze vernieuwingen enthousiast leiding geeft. Door haar lange filmervaring, haar grote kennis en creativiteit is zij bij uitstek geschikt om het nieuwe museumprogramma te ontwikkelen.'

Den Hamer werkte sinds 1986 voor het Rotterdams filmfestival. Vanaf 1991 was ze adjunct-directeur, in 2000 werd ze co-directeur naast Simon Field en in 2004 (toen Field vertrok) algemeen directeur.

In de Filmkrant werd onlangs nog een vacature voor directeur van het filmfestival geplaatst (en voor het IDFA, het Fonds voor de Film én het Filmmuseum); een ludieke manier van kritiek op de zittende directeuren. De Filmkrant vond dat Den Hamer te weinig filmliefde en eigenzinnigheid uitstraalde.

In de nieuwe Filmkrant wordt in de Geruchtenmachine nog druk gespeculeerd over de nieuwe directeur van het Filmmuseum, waarbij Jeanne Wikler als voornaamste kanshebber genoemd wordt…

Lees ook:Filmkrant prik(kel)t directeuren
Lees ook:Wolfson blijft directeur IFFR
Lees ook:Rutger Wolfson interimdirecteur IFFR
Lees ook:Filmblad Skrien in zwaar weer
Lees ook:Nieuw op dvd | week 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.