Het verhaal van de twee Capotes

In Amerika draait vanaf deze week Infamous, een film over de reis die schrijver Truman Capote maakte naar een plaatsje in Kansas, waar een moord was gepleegd die hem intrigeerde. En hoe hij daar zijn befaamde boek In Cold Blood over schreef. Klinkt bekend? Inderdaad, dat is hetzelfde gegeven als Capote, de film uit 2005 met Philip Seymour Hoffman.

Toen schrijver/regisseur Doug McGrath het script voor Infamous aanbood aan een filmproducer, kreeg hij te horen dat er al een script over hetzelfde verhaal was, van Dan Futterman. McGrath besloot toch verder te gaan met zijn versie, omdat het vaak gebeurt dat een script niet verfilmd wordt; hij gokte erop dat dat van Futterman geen film zou worden. Een verkeerde gok.

Pikant is dat ze ook nog Philip Seymour Hoffman (foto rechts) overwogen voor de hoofdrol – en toen hoorden dat hij al in de andere Capote-film speelde. In Infamous wordt Capote gespeeld door Toby Jones (foto links). Sandra Bullock speelt de belangrijkste bijrol.

McGrath en Jones hebben de andere film, Capote dus, nog niet gezien. De regisseur omdat hij er niet door beinvloed wilde worden, Jones omdat hij dat gewoon niet wilde. Van vrienden hoorde hij dat zijn vertolking van Truman Capote anders is dan die van Hoffman, vertelt hij in de Detroit Free Press. Maar nu Hoffman al een Oscar voor zijn Capote heeft gewonnen, zit dat er voor Jones in elk geval niet in.

En voor de makers is het afwachten of er wel genoeg mensen zijn die Capote’s verhaal nog een keer willen zien, in een andere film.

Lees ook:Charlie Kaufman’s Synecdoche, New York: de poster
Lees ook:Cast van Charlie Kaufman-film bekend
Lees ook:Eerste blik: The Savages
Lees ook:Angsten en spanningen van lijmsnuivende tieners
Lees ook:Kaurismäki niet meer in de race voor Oscar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.