Angsten en spanningen van lijmsnuivende tieners

Als Tiger On Tour is Glue, van de debuterende Argentijnse regisseur Alexis Dos Santos, de komende tijd te zien in onder meer Tilburg, Groningen, Nijmegen, Den Bosch en Wageningen. Vanaf deze week draait hij al in Rialto in Amsterdam.
Glue
gaat over de 15-jarige Lucas, een rebelse jongen die in een punkband zingt, lijm snuift en andere drugs probeert en experimenteert met seks; dat alles samen met zijn vrienden Nacho en Andrea. Zeer de moeite waard, omdat Dos Santos goed de clichés vermijdt die bij zo'n onderwerp op de loer liggen.

Eerder dit jaar sprak ik de regisseur voor Cinema.nl. Een aardige, ietwat warrige jongen. Ik wilde hem graag iets vragen over de muziek van de Amerikaanse band Violent Femmes die een grote rol speelt in de film. 'Doe maar niet,' zei hij, 'want ik heb de rechten van de muziek nog niet geregeld. Dus kan ik er beter maar niet over praten, om geen slapende honden wakker te maken.'

Die muziek, ongeduldige, rauwe popsongs over de onzekerheden, obsessies en problemen van een tienerjongen, past perfect bij de hoofdpersoon, en bij de film.

Over Glue zei Dos Santos het volgende: 'Ik wilde een tienerfilm maken, maar dan eentje die anders was dan alle films over tieners die ik kende. Geen van die films liet zien hoe mijn tienertijd was. Ik wilde een film maken die rauwer aanvoelde, die meer op mijn adolescentie leek. Ze laten vaak een Hollywood-idee van tieners zien, met een geïdealiseerd romantisch verhaaltje. Ik wilde een beetje een vieze film maken. En de angsten en spanningen laten zien die je als tiener hebt.'

Lees ook:Nieuwe Argentijnse film in Rialto
Lees ook:De beste tien (2)
Lees ook:Welkom!
Lees ook:Bios-tip: Chung Kuo Cina in Antonioni Retrospectief
Lees ook:Clichématige bespiegelmuziek

Eén reactie op “Angsten en spanningen van lijmsnuivende tieners

  1. dorien

    waar woont die mooie jongen van 15?????? zo ne schone

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.