Competitie Cannes bekend gemaakt

Het filmfestival van Cannes heeft de officiële selectie bekendgemaakt voor de feestelijke zestigste editie. Het festival wordt, zoals al werd verwacht, geopend met My Blueberry Nights van Wong Kar-Wai. De slotfilm is The Age of Darkness van Denys Arcand. Opvallende titels in de competitie zijn onder meer No Country for Old Men van de Coen-broers, Paranoid Park van Gus Van Sant, Auf der anderen Seite des Lebens van Fatih Akin (bekend van Gegen die Wand), Promise Me This van Emir Kusturica, The Man from London van Bela Tarr, Alexandra van Alexander Sokoerov, Death Proof van Quentin Tarantino en Stellet licht van Carlos Reygadas (maker van Batalla en el Cielo). Een film waar ik naar uitkijk is The Banishment, de nieuwe van Andrej Zvjagintsev, die eerder het prachtige The Return maakte. Buiten competitie worden ook de nieuwe films van Michael Moore (Sicko) en Michael Winterbottom (A Mighty Heart) vertoond, evenals Ocean's Thirteen van Steven Soderbergh.
Weet je trouwens wie op de poster afgebeeld staan? Lees verder voor het antwoord op die vraag.

Zie ook:
Sterke line-up voor 60e filmfestival van CannesOp de officiële poster van het zestigste filmfestival van Cannes is een collage te zien van springende regisseurs, acteurs en actrices, te weten: Pedro Almodóvar, Juliette Binoche, Jane Campion, Souleymane Cissé, Penelope Cruz, Gérard Depardieu, Samuel L. Jackson, Bruce Willis en Wong Kar-Wai.

In het bijprogramma Un Certain Regard zijn in Cannes nieuwe films te zien van onder anderen Harmony Korine (Mister Lonely), Barbet Schroeder (L'avocat de la terreur) en Valeria Bruni-Tedeschi (Le Rêve de la nuit d'avant).

Lees ook:Ook nieuwe Ozon in competitie Berlijn
Lees ook:Sterke line-up voor 60e filmfestival van Cannes
Lees ook:Natalie Portman in My Blueberry Nights
Lees ook:60-jarig Cannes geeft zichzelf film cadeau
Lees ook:De trailer voor de nieuwe Coen-broers-film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.