Eerste groene filmfestival: Strawberry Earth at the Movies

Strawberry Earth at the Movies

Help the environment: watch a movie! Strawberry Earth at the Movies is het allereerste groene filmfestival van Nederland.  Op 5 en 6 juni presenteert dit nieuwste filmfestival twaalf films met een groen thema in het Ketelhuis in Amsterdam. Naast verschillende (wereld)premières, biedt het festival ook Q&A’s met internationale regisseurs en zorgen verschillende bekende DJ’s voor een afterparty.

Strawberry Earth at the Movies opent op vrijdag 5 juni – op World Environment Day – met Minister Jacqueline Cramer. De Frans film Home beleeft haar wereldpremière op het festival. Home is een ophefmakend mondiaal project van fotograaf Yann Arthus-Bertrand, bekend van het fotoboek De aarde vanuit de Hemel, die met Home de klimaatproblematiek opnieuw in de actualiteit wil brengen. Regisseur Franny Armstrong na afloop van The Age of Stupid – dé klimaatfilm van 2009 – een exclusieve Q&A.

Op zaterdag 6 juni presenteert Strawberry Earth onder meer de Nederlandse première van The Garden, ook genomineerd voor een Oscar. Daarnaast wordt Encounters at the End of the World van regisseur Werner Herzog gelanceerd. Andere interessante movies op het festival zijn Last Days of Shismaref, Our Daily Bread, Addicted to plastic en Silent Snow.

Ecovriendelijker

Kaartjes kosten 7,50 euro per blok: filmvertoning, vragenuurtje aan de regisseur en/of presentatie over het onderwerp. Het volledige programma en trailers vind je op de site van het festival: www.strawberryearth.com.
Volgens het minifilmfestival dragen de Strawberry Earth-events direct bij aan een beter klimaat. Het Ketelhuis geeft elke euro van de omzet van het festival uit om hun bioscoop ecovriendelijker te maken. Daarnaast doneert de bioscoop al het geld wat hierdoor op de energierekening bespaard wordt aan Greenpeace de komende tien jaar.

Gratis filmkaartjes voor Strawberry Earth at the Movies

Ben je lid van Salt Magazine? Dan maak je kans op gratis filmkaartjes voor de film Milking The Rhino (2x) op vrijdag 5 juni en The Garden (2x) op zaterdag 6 juni. Hoe? Stuur in maximaal twee regels wat jouw ideale Strawberry Earth is naar [email protected] Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden. De uiterste inzenddatum is woensdag 3 juni 2009.

Locatie: Het Ketelhuis-Westergasfabriek-4 Pazzanistraat-Amsterdam

Lees ook:Shoot Me in the summer
Lees ook:De dramatiek van het alledaagse in Masterclass John Appel
Lees ook:Nieuw: Cinema Obscura op de boerderij
Lees ook:Halina Reijn beste actrice op Pools festival
Lees ook:LAFF gaat on tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.