Halina Reijn beste actrice op Pools festival

Zwart Boek

De Nederlandse actrice Halina Reijn heeft de prijs voor beste actrice in de wacht gesleept op het internationaal theaterfestival Kontakt in het Poolse Torun. Reijn, onder bekend van haar rol in de film ‘Valkyrie’ over een moordcomplot op Adolf Hitler met Tom Cruise, zegt zeer vereerd te zijn met de prijs.

Vorige week zaterdag speelde de Nederlandse in Torun haar door Ivo van Hove geregisseerde solovoorstelling La voix humane. De jury maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend dat Reijn de beste actrice was.

Reijn vertolkte in Polen de rol van een wanhopige vrouw die in de steek is gelaten door haar minnaar. In september staat de voorstelling op het New Island Festival in New York in het kader van de NY400-viering. La voix humane werd in 1927 geschreven door theaterauteur Jean Cocteau.

©  Novum

Lees ook:La graine et le mulet winnaar Césars
Lees ook:Maggie Gyllenhaal beste actrice in Stockholm
Lees ook:Van Warmerdam vs Verhoeven: 6-4
Lees ook:Actrice Claude Jade overleden
Lees ook:Wolfsbergen verliezer bij Gouden Kalveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.