Trailer: I’m Not There

Ik ben geen groot Dylanfan, maar de trailer voor I'm Not There, de langverwachte nieuwe film van Todd Haynes over Bob Dylan, ziet er wel heel goed uit. (De trailer die ik eerder plaatste, blijkt fake, gelukkig maar, want de echte is tien keer beter.)
Kijk zelf:

Zie ook:
Cate Blanchett als Bob Dylan

Lees ook:Cate Blanchett als Bob Dylan
Lees ook:Nailed by Nikita beste fake trailer
Lees ook:Eerste trailer voor Coppola’s Youth Without Youth
Lees ook:Trailer: I’m Not There (Todd Haynes)
Lees ook:Cate Blanchett geloofwaardig als ex-junkie

Eén reactie op “Trailer: I’m Not There

  1. Berend

    Als Bob Dylan-fan ben ik niet tot nauwelijks geinteresseerd in de Christian Bale figuur. De protestjaren en de gospeltijd, dat zijn voetnootjes waarover alles al gezegd en geschreven is. Ook het Heath Ledger karakter, Dylan en de vrouwen (en wordt wel eens gefluisterd misschien ook nog wel eens wat met Allen Ginsberg ?????), Bonnie, Suze, Joanie, Nico, Edie, Ruth, Sara, het zal me eigenlijk een zorg zijn. Hoewel Suze natuurlijk wel artistiek belangrijk is geweest omdat ze Dylan heeft geintroduceerd in de Europese poezie (Dante, Rimbaud) en het off-Broadway toneelgebeuren (Brecht-Weil/Pirate Jenny) (zie hierover ook Chronicles). 1964/65 en 66 zijn al zo uitputtend gedocumenteerd door Pennebaker, Murray Lerner, Howard Alk, Martin Scorsese en duizenden boeken en artikelen) dat de Blanchett scenes een beetje gaapgaap zijn (ik denk steeds maar dat ik naar Koefnoen zit te kijken). Franklin en Whishaw zijn geniale invallen, Rimbaud als de man die met duizenden woorden en honderden stijlfiguren niks zegt maar bij elke lezer weer andere beelden oproept (terwijl de interviewers gewoon gemakzuchtig een duidelijk ‘kwootje’ willen hebben) en Dylan met zijn stevige wortels in de folkblues ook meer dan eens de witte met het zwarte (blues)hart genoemd.

    Nog even Charlotte Gainsbourg, hoe komt Todd daaraan, misschien toeval omdat ze Newport ’65 in een dorpje bij Parijs gefilmd hebben maar de song The French Girl is net als I’m Not There ook een ander verborgen juweeltje op de Basement Tapes. En uit Stuck Inside Of Mobile: …… looking for some French girl, who says she knows me well …….. . Hoewel Dylan (Rimbaud is immers nooit ver weg) hiermee ook op Suze Rotolo gedoeld kan hebben, weliswaar van Italiaanse afkomst maar ja, Europa is Europa en Italian zijn 4 of 3 lettergrepen als je er maar 1 kan gebruiken.

    Een van de mooiste scenes is als Richard Gere uitkijkt over de heuvels van Missouri, hij visioenen ziet van de Vietnam oorlog. Dat gecombineerd met het Gere-subplot (het wegvagen van het Amerikaans Arcadië door oplichters en dieven, in dit geval Pat Garrett die zijn roem ten onrechte heeft verkregen, hij heeft over het neerleggen van Blly The Kid gelogen) zegt alles over hoe geweldig diepgaand Todd Haynes zich in zijn onderwerp verdiept heeft. Meesterwerk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.