TV-tip: 100 Films and a Funeral

De tweede tv-tip van vandaag is de documentaire 100 Films and a Funeral uit Canada (2007), geregisseerd door Michael McNamara. Vanavond op Nederland 2 om 18.10 uur.

De documentaire 100 Films & A Funeral begint met de introductie van Michael Kuhn. De Brit Kuhn werkt bij het aanbreken van de jaren negentig als advocaat voor PolyGram. Kuhn heeft geen enkele ervaring in de filmbusiness maar hij heeft grote ambities: hij droomt ervan om in Londen een filmstudio van de grond te tillen die kan concurreren met Hollywood. En dat lukt. In 1991 ontstaat PolyGram Filmed Entertainment als tak van Philips en platenlabel PolyGram. Nog geen vijf jaar later maakt de filmstudio furore in Cannes, op het Sundance Festival en bij de Oscars met films als Dead Man Walking, The Usual Suspects, Elizabeth, Trainspotting en Priscilla, Queen of the Desert.

In totaal maakt en distribueert de studio in zijn bijna tienjarige bestaan meer dan honderd speelfilms, waarvan er maar liefst veertien een Oscar winnen. Maar op het moment dat Michael Kuhn en zijn team alle records lijken te gaan breken met Notting Hill, wordt PFE eind jaren negentig van de aardbodem weggevaagd door een business deal tussen een Nederlandse zakenman (Cor Boonstra) en een ambitieuze Canadese miljonair. Speelduur: 84 minuten.

http://filmvandaag.nl/film/3056

Lees ook:Dood Kill Bill-acteur David Carradine ongeluk
Lees ook:Oscarnominaties: de Coens vs. PT Anderson?
Lees ook:Meer Moore: tirade tegen CNN
Lees ook:Een Scorsese-film hóeft niet gewelddadig te zijn
Lees ook:Welkom…

Eén reactie op “TV-tip: 100 Films and a Funeral

  1. albo

    “100 films and a funeral” – heele leuke documentaire! Helaas niet online te bekijken. Heeft iemandm toevallig opgenomen? albo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.