Special: Last Call for Planet Earth

Filmhuis Leeuwarden draait morgen om 19.30 uur een special: Last Call for Planet Earth (2007), van Jacques Allard. Twaalf opmerkelijke architecten over hun creatieve oplossingen voor meer duurzaam bouwen, o.a. Thom Mayne, Ivan Harbour, Kengo Kuma, Qingyun Ma. De toegang is gratis.

Als reactie op de documentaire An Inconvenient Truth van Al Gore, vertellen twaalf van de meest invloedrijke hedendaagse architecten over hoe zij zich via de architectuur voor het milieu inzetten. In een reis om de wereld – van Japan tot Brazilië via China, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten – wordt meer dan tienduizend kilometer afgelegd om de architecten te interviewen en hun projecten, die duurzame ontwikkeling als uitgangspunt hebben, te filmen. Twaalf verschillende persoonlijkheden, twaalf verschillende contexten en uitgangspunten: o.a.Thom Mayne, Ivan Harbour, Kengo Kuma en Qingyun Ma.

Anders werken om anders te bouwen, en ervoor zorgen dat we ons uiterst kwetsbare milieu kunnen beschermen. Zonne-energie, hernieuwbare materialen, gerichte aanpassingen aan het ontwerp van een stad, passiefhuizen en bioklimatologische architectuur zijn mogelijke antwoorden op dit netelige probleem. Speelduur: 77 minuten.

Lees ook:TV-tip: Wilbur Wants to Kill Himself
Lees ook:TV-tip: Dealing and Wheeling in Small Arms
Lees ook:TV-tip: Field of Dreams
Lees ook:TV-tip: The Lady from Shanghai
Lees ook:TV-tip: Jane Eyre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.