IFFR: de voorpret

Het festivalmagazine van het Rotterdams filmfestival viel vandaag in de bus, altijd een moment om alvast even te kijken wat er dit jaar zoal te beleven valt. Het begin van de voorpret. Het IFFR is komend jaar van 23 januari tot en met 3 februari.
Het festivalmagazine, in stemmig (dan wel somber) zwart uitgevoerd, legt nogal de nadruk op de beeldende kunst-gerelateerde onderdelen, zoals Exploding Cinema en de Artist in Focus (Cameron Jamie). Verder is er Pop Cinema, waarvan de omschrijving vrij vaag is. Ook de Filmmakers in Focus, Robert Breer en Svetlana Proskoerina, komen uit de kunstzinnige hoek. Dat zal te maken hebben met de beeldende kunst-achtergrond van de huidige directeur, Rutger Wolfson. (Het is te hopen dat de volgende directeur weer een echte filmman of -vrouw is.)
De bekendste titels die het festivalmagazine prijsgeeft, zijn Persepolis (dat furore maakte op het filmfestival van Cannes) en het bejubelde No Country for Old Men van de Coen-broers – die overigens ook centraal staan in het festivalonderdeel Meet the Maestro. De IFFR-previewfilm – die een kleine tournee langs filmtheaters maakt – is You, the Living van Roy Andersson.
Andere films waar we ons alvast op kunnen verheugen zijn het gemengd ontvangen The Darjeeling Limited van Wes Anderson, I'm Not There van Todd Haynes (waar ik erg benieuwd naar ben), Paranoid Park (zie foto) van Gus Van Sant en Stellet Licht van Carlos Reygadas.

Lees ook:Rutger Wolfson interimdirecteur IFFR
Lees ook:Wolfson blijft directeur IFFR
Lees ook:De helaasheid der dingen opent 36ste Filmfestival Gent
Lees ook:Winterbottom gaat vijf jaar doen over Seven Days
Lees ook:Nieuw: Cinema Obscura op de boerderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.