La Loren Furiosa

Afgelopen week ging in Rome de eerste aflevering van start van het nieuwe filmfestival dat daar vanaf nu jaarlijks wordt gehouden. Het festival, dat wil concurreren met het festival van Venetië, verwelkomde internationale sterren (Nicole Kidman, Leonardo DiCaprio, Richard Gere, Sean Connery), maar vergat een Italiaanse diva. Sophia Loren.
Oeps.

Loren (71) was beledigd dat ze niet uitgenodigd was voor het festival, zo verklaarde haar zus. ‘We zaten thuis en aten chocolaatjes,’ zei ze. De organisatoren hadden op het laatst hun vergissing beseft en alsnog een uitnodiging gestuurd. Olie op het vuur natuurlijk. De krant La Stampa had op de voorpagina de kop ‘La Loren Furiosa’.

Parlementslid Alessandra Mussolini, een nichtje van Loren, bemoeide zich er ook mee: ze zei niet te begrijpen waarom Italiaanse filmhelden niet waren uitgenodigd.

De burgemeester van Rome, Walter Veltroni, probeerde het nog goed te maken door gisteren bekend te maken dat Loren volgend jaar de ster van het festival zal zijn. ‘We hadden haar niet uitgenodigd omdat we hoopten dat ze volgend jaar onze eregast zou zijn,’ aldus Veltroni, niet al te overtuigend. ‘Dat zal ons opnieuw de gelegenheid geven duidelijk te maken hoe groot de liefde van de stad Rome voor Sophia Loren is.’

Ja ja. De furie van La Loren zal er niet meteen mee verdwenen zijn: kan ze nog een jaar wachten voor ze eregast is.

Lees ook:Festiviteiten Rome afgelast
Lees ook:Italiaanse filmproducent Carlo Ponti (94) overleden
Lees ook:Eten op het Noordelijk Film Festival
Lees ook:Moretti na twee dagen weg bij festival Turijn
Lees ook:En dan ook nog Antonioni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.