Trailer: Das Leben der Anderen

Oscarwinnaar Das Leben der Anderen is vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop te zien. Bekijk hieronder de Nederlandse trailer. Recensies zijn onder meer te lezen bij Het Parool ('De bruingetinte film laat meesterlijk zien hoe diep de tentakels van de Stasi in de samenleving was doorgedrongen', moet natuurlijk zijn: waren doorgedrongen) en de Volkskrant ('meeslepende thriller, op smaak gebracht met een vleugje romantiek'). Lees ook de interviews met regisseur Florian Henckel von Donnersmarck bij NRC Handelsblad en de Volkskrant. Overigens schijnt er ook een Amerikaanse remake van de film in de maak te zijn.

Lees ook:Amerikaanse remake Caché
Lees ook:Black Swan wordt Aronofsky’s volgende film
Lees ook:4 maanden, 3 weken en 2 dagen favoriet Volkskrantcritici
Lees ook:Trailer: Funny Games
Lees ook:Tv-tip: Suzhou River (Lou Ye, 2000)

3 reacties op “Trailer: Das Leben der Anderen

  1. Frozzy

    Prima film inderdaad. Ik bleef goed geboeid en hoewel het verhaal van de Stasi mij niet onbekend was vond ik het zeker op een mooie manier weer opnieuw gebracht. Mijn huisgenootje vond het de beste film die ze in jaren had gezien. Dat vond ik dan weer niet, maar goed, zij studeert dan ook Duits en ziet een stuk minder films dan ik ;) Amerikaanse remake klinkt een beetje eng, deze film is juist zo fijn ingetogen en gesproken in de correcte taal. Maar goed, ik ben benieuwd! Heb jij de film al gezien Sietse?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sietse

    Ja, vond ‘m wel goed, al was ik niet zo lyrisch als veel anderen. Misschien is-ie mij een beetje te keurig gemaakt, zie liever wat meer ruwe randjes. Of bijzonder camerawerk bijvoorbeeld. En ik vond Ulrich Mühe erg goed spelen, maar de anderen, zoals Sebastian Koch, niet zo bijzonder. Die Amerikaanse remake lijkt mij ook een slecht idee.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frozzy

    Wat me ook opvalt is dat als je met mensen wilt discussiëren over de film, dan valt er niet zoveel te discussiëren want eigenlijk is het verhaalt nogal straight en heb je weinig interpretatief vermogen nodig. Nouja, de karakteromslag van Wiessler ziet niet iedereen meteen, maar is verder niet heel moeilijk te duiden.
    Denk dat ik verder ook een beetje hetzelfde denk als jij, dat de film te keurig gemaakt is. Wat gedurfdere montage of shots zouden in elk geval meer diepte in het verhaal kunnen veinzen.

    Ik zie de film vrijdag nog een keer, misschien dat ik mijn mening dan nog wat bijstel maar ik betwijfel het. Ben wel benieuwd naar hoeveel de film mij de 2e keer nog boeit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.