Trailer: Funny Games

Michael Haneke maakte een Amerikaanse remake van zijn eigen film Funny Games (1997). Met o.a. Naomi Watts. Bekijk de trailer van deze remake:


Ter vergelijking de – nog een tikkie heftiger – trailer van de oorspronkelijke Funny Games, uit 1997:

Lees ook:Poster voor Funny Games-remake
Lees ook:Amerikaanse remake Caché
Lees ook:Trailer voor de nieuwe David Cronenberg-film
Lees ook:Be Kind Rewind: de ‘sweded’ trailer
Lees ook:The Departed vs Infernal Affairs

4 reacties op “Trailer: Funny Games

  1. Sweet T

    Even afgezien van de onzinnigheid van weer een commerciële remake door de regisseur zelf, is het wel grappig om te zien hoe Haneke zelfs de trailer heeft gekopieerd. Waarbij opvalt hoe weinig het origineel eigenlijk weggeeft – hoezo heftiger?? Wat dat betreft hou je er toch een merkwaardige kijk op na, Sietse (zie ook jouw mening over de twee verschillende Death Proof-trailers).

    Overigens vond ik het origineel huiveringwekkend goed – speaking of which: net wéér een fabuleuze nieuwe Engelse film gezien: ‘London To Brighton’. Samen met ‘This Is England’ mijn films van het jaar tot nu toe!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sietse

    Juist doordat-ie minder weggeeft, vind ik de originele trailer iets heftiger. Bij de nieuwe trailer heb je het gevoel wel ongeveer te weten wat er in de film gebeurt. De andere is dreigender. Tweede reden: de muziek. Die schudt je bij de originele trailer even flink door elkaar.
    En ik blijf erbij dat de Britse Death Proof-trailer stukken beter is dan de Nederlandse :) .

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sweet T

    Wacht even, ik heb niets gezegd over welke trailers ik beter vind. Bij Death Proof beweer je dat de Britse trailer de film bijna overbodig maakt, maar dat is juist bij de Nederlandse zo. En bij Funny Games vind ik juist het mooie dat de originele trailer zo weinig weggeeft dat je geen idee hebt hoe heftig de film eigenlijk is. Vandaar mijn verwondering over jouw mening dat-ie heftiger en dreigender is dan de nieuwe. Ook dat is m.i. precies andersom. Qua muziek loopt het ook nauwelijks uiteen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sietse

    Ah, dan had ik je verkeerd begrepen. Ik bedoelde dat de UK-trailer van Death Proof de essentie zo goed samenvat dat je de film niet meer hoeft te zien (en de soms wel wat erg lang doorgaande oeverloze dialogen niet hoeft te zien).
    De muziek in beide Funny Games-trailers is toch wel wezenlijk anders: in de ene wel John Zorn, de andere niet. Dat scheelt wel qua heftigheid.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.