Muziekdocu I bring what I love

Morgen vertoont Filmhuis Borne om 20.15 uurde muzikale documentaire I bring what I love, over de Senegalese popsensatie Youssou Ndour.

In de documentaire Youssou Ndour: I bring what I love volgt regisseuse Elizabeth Chai Vasarhelyi Ndour gedurende twee jaar door Afrika, Europa en Amerika. De film laat zien hoe Ndour omgaat met tegenslagen en uiteindelijk steeds weer het publiek voor zich weet te winnen, zowel thuis als daarbuiten.

Youssou Ndour: I bring what I love opent de deur naar een hoopvol leven met respect voor familietradities, het vertellen van verhalen en het verlangen om muziek met de wereld te delen. Ndour is uitgeroepen tot Time Magazine’s 100 meest invloedrijke personen in de wereld. Van generaties van griots, komt de boodschapper uit deze tijd, zijn naam is Youssou Ndour

Youssou Ndour
Performer Youssou Ndour verbindt twee werelden met elkaar. De ene is het Westen waarin Ndour een internationale popster is, de best verkochte Afrikaanse artiest aller tijden. De andere wereld is Afrika, waar hij wordt gezien als een griot, een traditionele muzikale verteller. Thuis in Senegal is deze Grammy award-winnaar een inspiratiebron en voorbeeld voor vele generaties. Naast muzikant is Ndour al meer dan dertig jaar voorvechter voor de mensenrechten. Dit doet hij in samenwerking met grote artiesten zoals Bono, Neneh Cherry en Peter Gabriel tijdens tournees en optredens voor miljoenen trouwe fans.

Bron: Filmhuis Borne http://www.kulturhusborne.nl/nl.php?nid=856

Lees ook:Das Leben der Anderen zorgt voor bezoekersrecord Filmhuis Den Haag
Lees ook:Tv-tip: Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001)
Lees ook:Eerste speelfilm speciaal voor iPod
Lees ook:Tv-tip: My Summer of Love (Pawel Pawlikowski, 2004)
Lees ook:25 jaar Filmhuis Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.