DVD-tip: Milk

Een week geleden, op de geboortedag van de Amerikaanse homoactivist Harvey Milk, kwam de film over zijn leven van regisseur Gus van Sant op DVD en Blu-ray. Milk won in februari twee Oscars, dat meldt viva.nl.

Acteur Sean Penn, die Harvey Milk speelt, won de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol. Milk won tevens een Oscar voor het meest originele scenario.

Harvey Milk was de eerste wethouder in de Verenigde Staten die er openlijk vooruit kwam dat hij homoseksueel was. Hij werd in 1977 gekozen als gemeenteraadslid van San Francisco en vocht voor gelijke rechten van homo’s. Zo stak hij een stokje voor een wetsvoorstel dat homo’s en lesbiennes moest verbieden om les te geven op scholen in Californië. Elf maanden na zijn aanstelling werd de politicus vermoord door een ex-collega.

Aangezien homo’s in sommige landen nog zweepslagen of zelfs de doodstraf krijgen, is Milk nog steeds actueel, al speelt het verhaal zich dertig jaar geleden af. En hoewel Milk werd vermoord; de film over hem is toch optimistisch. Een aanrader!

© viva.nl

Lees ook:De Oscars, negen jaar geleden
Lees ook:TV-tip: Rising Sun
Lees ook:Film en zomer #4
Lees ook:TV-tip: Sideways
Lees ook:Roy Scheider RIP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.