Wie is de beste actrice? (4)

And the winner is…

Niet echt een verrassing dus:

HILVERSUM (ANP) – Meryl Streep is de beste filmactrice aller tijden en Carice van Houten is de beste Nederlandse actrice. De NPS, NRC Handelsblad en de Filmkrant organiseerden de verkiezing en de uitkomsten werden donderdag bekendgemaakt tijdens De Avond van de Grote FilmQuiz op Nederland 3.

Filmliefhebbers konden de afgelopen weken via internet stemmen op hun favorieten. Opvallend was het grote aantal Europese actrices in de top 10. De Britse Helen Mirren eindigde als tweede, de Oostenrijks/Duitse Romy Schneider als derde, de Britse Judi Dench als vierde en de Franse Catharine Deneuve als vijfde. Monique van de Ven (Turks Fruit) eindigde bij de Nederlandse actrices op de tweede plaats, achter Van Houten (Zwartboek).

Lees ook:Wie is de beste actrice? (2)
Lees ook:Wie is de beste actrice? (3)
Lees ook:Geen Lola voor Carice
Lees ook:The Queen winnaar bij BAFTA’s
Lees ook:Argentijn Mignogna postuum bekroond

6 reacties op “Wie is de beste actrice? (4)

  1. Willo Schröer

    Terecht dat Carice van Houten deze prijs heeft gewonnen. Hoewel de toevoeging ‘aller tijden’ misschien iets teveel van het goede is, gezien haar leeftijd (31) en die van acrices als Monique van de Ven en Kitty Courbois.

    Sinds 1 oktober is er een nieuw blog actief: http://caricevanhouten.web-log.nl.Hier vind je al het laatste nieuws over Carice van Houten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sweet T

    Hé Willo, ben jij niet ook beroepsmatig bij de carrière van Carice betrokken geweest? Als begeleider namens MovieMax tijdens de signeersessie t.g.v. het verschijnen van de Zwartboek-cd?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sweet T

    Ik bedoel natuurlijk Zwartboek-dvd…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Willo Schröer

    Hoi Sweet T!

    Leuke naam trouwens ;-)

    Ik werk op het hoofdkantoor van Movie MAX, dus ik ben beroepsmatig wel bij Movie MAX betrokken, maar niet bij Carice hoor… ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Willo Schröer

    Beste Joris Tilburg,

    Waarom insinueer jij dat ik oneerlijk ben?????

    Toen ik dit bericht postte (oktober 2007!!!!) werkte ik bij Movie MAX en hield ik in mijn vrije tijd een weblog over Carice bij.

    Sinds augustus dit jaar ben ik niet meer werkzaam bij Movie MAX, ben ik mijn eigen bedrijf nummer19 gestart en vezorg ik o.a. de redactie van http://www.caricevanhouten.nl.

    Hoe had ik in 2007 kunnen vertellen dat ik een bureau had, dat ik toen nog niet had?

    Denk eerst even na, voordat je zoiets hier schrijft…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.