Nieuw op dvd | week 46


Het zijn mooie tijden voor liefhebbers van actrice Sophia Loren. Kort geleden bracht Paramount een aan haar gewijde dvd-box uit, nu verschijnt er bij Homescreen nog eentje. Deze box bevat de films Matrimonio all'Italiana, Ieri oggi domani en C'era una volta. Plus de korte film La Riffa en een documentaire over La Loren. Bij Homescreen verschijnt deze week ook Factotum op dvd, met Matt Dillon (foto) die het alter ego van schrijver Charles Bukowski speelt.

De Filmfreak brengt deze week onder meer A Hole in My Heart van Lukas Moodysson (Fucking Amal, Together) uit op dvd – een omstreden film die in Nederland de bioscoop niet gehaald heeft. Later meer over A Hole in My Heart. Verder bij de Filmfreak twee Filipijnse films, Crying Ladies en Magnifico, en Les Parrains, een ode aan Franse jaren zeventig-politiethrillers.

Een interessante oudere titel die bij Warner Home Video verschijnt, tot slot, is The Last Days of Disco (1998) van de ondergewaardeerde regisseur Whit Stillman, over het einde van het discotijdperk in New York. Chloë Sevigny en Kate Beckinsale (foto) spelen in de film twee pas afgestudeerde vrouwen die voor een laag salaris bij een uitgeverij werken.

Na The Last Days of Disco is weinig meer vernomen van Stillman, maar er is wel een website waarop het laatste nieuws over hem te vinden is (er schijnt toch weer een nieuwe film aan te komen). Voor de Britse krant The Guardian schreef hij eerder dit jaar een artikel over de jaren waarin zo weinig van hem vernomen werd.

Lees ook:Nieuw op dvd
Lees ook:Nieuw op dvd | week 47
Lees ook:Nieuw op dvd | week 43
Lees ook:Nieuw op dvd | week 49
Lees ook:Nieuw op dvd | week 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.