Tv-tip: The Return (Andrej Zvjagintsev, 2003)


Vader komt na twaalf jaar afwezigheid weer thuis bij zijn vrouw en twee zoons, die daar verder geen verklaring over krijgen. De volgende dag neemt hij hen mee naar een afgelegen eiland. Eén van de twee zoons komt hard in botsing met zijn vader, wiens gezag hij na zo’n lange afwezigheid niet zomaar accepteert. Dat is het gegeven van The Return, vanavond vanaf even over middernacht te zien op Nederland 2. Erg mooi debuut van regisseur Andrej Zvjagintsev, die eerder commercials maakte. Voor deze film won hij op het filmfestival van Venetië, zeer terecht, de Gouden Leeuw. De jongen die de oudste zoon Andrej speelt, Vladimir Garin, is overigens niet lang na de opnamen van de film verdronken in het meer waar een groot deel van de film zich afspeelt; hij was er naartoe gegaan op vakantie.

Lees ook:Tv-tip: The Return (Andrej Zvyagintsev, 2003)
Lees ook:Gouden Leeuw voor Ang Lee’s Lust, Caution
Lees ook:Clichématige bespiegelmuziek
Lees ook:Trailer: Still Life
Lees ook:The Host grote winnaar bij Asian Film Awards

Eén reactie op “Tv-tip: The Return (Andrej Zvjagintsev, 2003)

  1. fred

    Dit is inderdaad een hele mooie film- goeie tip!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.