Van Warmerdam vs Verhoeven: 6-4

Na de gepeperde kritiek van Alex van Warmerdam op Zwartboek van Paul Verhoeven (‘een echte kutfilm, gemaakt door twee vieze ouwe mannen’) kan de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival a.s. vrijdag leuk worden, nu beide mannen genomineerd zijn voor beste regie. Hun films zijn ook genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste lange speelfilm. Van Warmerdams Ober is met zes nominaties de grote favoriet, Zwartboek kreeg er slechts vier – net als Nachtrit, Ik Omhels Je Met 1000 Armen en Bolletjes Blues.

Carice van Houten is voor haar rol in Zwartboek zoals verwacht genomineerd voor beste actrice, waarbij ze concurrentie heeft van Melody Klaver (Diep) en Nicolette van Dam (Zoop in India). Het Gouden Kalf voor beste acteur gaat naar Frank Lammers (Nachtrit), Raymond Thiry (Langer Licht) of Maurits Delchot (Bolletjes Blues)

De Kring van Nederlandse Filmjournalisten nomineerde Forever, Langer Licht en Ober voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Vrijdag wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend.

Zie ook:

-Van Warmerdam: Paul Verhoeven kan er niets van

Lees ook:Verhoeven vs Van Warmerdam: 3-2
Lees ook:Van Warmerdam: Paul Verhoeven kan er niets van
Lees ook:Caché favoriet Nederlandse filmjournalisten
Lees ook:‘Kutfilm’ nu op dvd
Lees ook:Wolfsbergen verliezer bij Gouden Kalveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.