Grindhouse wordt wellicht ook in VS opgesplitst

Nederlandse Tarantino- en Rodriguez-fans zitten al weken te mokken omdat de dubbelfilm Grindhouse van deze regisseurs in Nederland wordt opgesplitst; Death Proof (Tarantino) en Planet Terror (Rodriguez) zijn hier straks alleen los van elkaar te bekijken, terwijl ze bedoeld zijn om na elkaar te zien. Maar na het teleurstellende openingsweekeinde van Grindhouse in de Verenigde Staten, overweegt filmbaas Harvey Weinstein om beide films ook daar apart te gaan uitbrengen. Dat meldt Deadline Hollywood Daily.

'We probeerden iets nieuws te doen en klaarblijkelijk hebben we dat niet goed gedaan', zegt Weinstein. Volgens Weinstein zal de beslissing om de films apart uit te brengen, niet meer dan een paar weken op zich laten wachten. Beide films worden daarom iets langer gemaakt.

Uit onderzoek blijkt volgens Weinstein dat de lengte van Grindhouse (meer dan drie uur) de voornaamste reden was dat bezoekers wegbleven. Oorspronkelijk was het de bedoeling de lengte op tweeëneenhalf uur te houden, wat volgens hem beter was geweest.

Buiten de Verenigde Staten worden Death Proof en Planet Terror als aparte films gepresenteerd. Tarantino's film gaat zelfs in competitie op het festival van Cannes. Weinstein: 'By splitting it up, we're going to do a hell of a lot better internationally than we did here.'

Een andere reden voor de teleurstellende opening is volgens Weinstein dat de marketing voor Grindhouse niet goed was: die zou te veel op de grote steden gericht zijn geweest. Hij geeft verder vooral zichzelf de schuld van de flop.

Volgens Deadline Hollywood Daily heeft Weinstein minstens dertig miljoen dollar aan promotie voor de film uitgegeven, en was het budget meer dan 67 miljoen, meer dus dan de vijftig miljoen die officieel werd opgegeven. Als de totale kosten rond de 100 miljoen dollar liggen, is een opbrengst in het eerste weekend van zo'n 12 miljoen dollar mager te noemen. Het opsplitsen van de film brengt nog meer kosten met zich mee.

Lees ook:Opbrengst Grindhouse valt tegen
Lees ook:Grindhouse: flop compleet
Lees ook:Grindhouse in Nederland opgesplitst
Lees ook:Wachowski-broers pimpen Kidman-film The Invasion
Lees ook:Spike Lee bezig met Inside Man II

2 reacties op “Grindhouse wordt wellicht ook in VS opgesplitst

  1. JudgeJuly

    Sinds gisteren op thepiratebay.org: de volledige versie van The Grindhouse. Vanavond met het bordje op schoot lekker allebie koekeloeren!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sietse

    Ik zag het, maar de kwaliteit zal wel niet zo geweldig zijn. Dan toch liever beide films apart bekijken…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.