TV-tip: Bobby

Vanavond op Ketnet & Canvas om 20.50 uur: Bobby (2006) van acteur/regisseur Emilio Estevez. Deze historische mozaïekfilm gaat over Bobby Kennedy. Een politiek drama waarin ‘Bobby’ 22 hotelgasten volgt, elk aanwezig in het hotel op het tijdstip van de aanslag op Robert F. Kennedy en elk om een andere reden verbonden met het gedachtegoed van de polititus.

Het is 5 juni 1968 als Robert F. Kennedy, presidentskandidaat, op 42-jarige leeftijd wordt doodgeschoten in de keuken van het Ambassador Hotel in Los Angeles. 26 uur later zou hij overlijden aan zijn verwondingen, vijf jaar na zijn broer John F. Kennedy. Net als zijn broer was hij een gewaardeerd politicus, hard op weg om ook president te worden.

De mensen die zich in het hotel bevinden, zijn er om uiteenlopende redenen en komen uit verschillende milieus. Ze hebben met elkaar gemeen getuige te zijn van de aankomst van Bobby Kennedy op de avond van de verkiezingen. Deze historische nacht wordt tegen de achtergrond van culturele kwesties geplaatst, die de Verenigde Staten op dat moment in hun greep houden. Waaronder racisme, klassenverschillen en de oorlog in Vietnam.

Zeven jaar

Het kostte acteur Emilio Estevez zeven jaar om de film ‘Bobby’ gemaakt te krijgen, zegt filmfocus.nl. Een groot deel van die tijd ging op aan het schrijven van het script en het rondkrijgen van de financiering. Toch wist Estevez uiteindelijk een ware sterrencast bijeen te krijgen, met veel grote namen in relatief kleine rollen, zoals Sharon Stone, Demi Moore, Anthony Hopkins, Helen Hunt, Elijah Wood, Lindsay Lohan, Laurence Fishburne, Ashton Kutcher, Harry Belafonte , Christian Slater en William H. Macy. Naast regie en script, speelt Estevez zelf ook mee in ‘Bobby’, net als zijn vader Martin Sheen. Speelduur: 112 minuten.

Lees ook:Tarantino met soul
Lees ook:Terry Gilliam bedelt om aandacht
Lees ook:Acteurs en de eerste films die ze zagen
Lees ook:Das Leben der Anderen genomineerd voor Golden Globe
Lees ook:Gouden Eddie voor Tarantino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.