Nederlander genomineerd voor studenten-Oscar

De afstudeerfilm Liefde, dood & luchtgitaar van Filmacademie-student Lourens Blok is genomineerd voor de Student Academy Award, oftewel de Oscar voor filmstudenten. Dat werd deze week bekendgemaakt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Er zijn vijf nominaties; naast de Nederlandse film zijn er drie Duitse films genomineerd en één uit Servië. De prijs wordt op 9 juni in Beverly Hills uitgereikt.
Nederlandse filmstudenten doen het behoorlijk goed bij de studenten-Oscars: Mike van Diem won in 1990 de prijs voor de korte film Alaska, waarna zijn film Karakter in 1998 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film won. De afgelopen jaren werden ook Remy van Heugten, Tim Oliehoek en Dana Nechushtan voor de studenten-Oscar genomineerd. Over Liefde, dood & luchtgitaar schreef de Volkskrant vorig jaar: 'Het scenario is een beeje geforceerd, maar de apotheose op André Hazes' Zij gelooft in mij is fraai.' De korte film, die zich afspeelt op het toilet van een studentenvereniging, is hier te bekijken.

Lees ook:Ere-Oscar verrast Ennio Morricone
Lees ook:Aantal Oscar-nominaties voor beste film wordt verdubbeld
Lees ook:Babel nu samen met Dreamgirls favoriet voor Oscar
Lees ook:Eindelijk een Oscar voor Marty
Lees ook:Caché favoriet Nederlandse filmjournalisten

2 reacties op “Nederlander genomineerd voor studenten-Oscar

  1. Tineke Cornelis

    Ik mis in dit rijtje de studentennominatie voor de film “Blanche en Marie” van regisseur Boele Weemhoff, een uitstekende film die reeds vier keer door de VARA en onlangs ook op CULTURA nog werd uitgezonden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sietse

    Dank je voor de aanvulling!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.