CinekidStudio wint omenius CEduMedia Zegel

Afgelopen vrijdag heeft de CinekidStudio in Berlijn de Comenius EduMedia Zegel gekregen voor vooruitstrevende internationale mediaproducties.

Deze zegels worden jaarlijks uitgereikt door het Gesellshaft für Pädagogik und Information (GPI). De Comeniuszegels bestempelt mediaproducties als hoogwaardig op het gebied van pedagogiek, inhoud en uiterlijke kenmerken.
CinekidStudio

CinekidStudio CinekidStudio is onderdeel van het programma voor mediawijsheid van Stichting Cinekid voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar, en is een interactieve omgeving waarin kinderen actief en creatief ‘kunstenaar’ kunnen zijn en zelf mediaproducties kunnen maken. De CinekidStudio bestaat uit een website en een gedeelte met programma’s waar kinderen na inloggen aan de slag kunnen. CinekidStudio is een play-educational technologie die tot doel heeft om kinderen spelenderwijs mediabewust te maken door zelf media te produceren. Kinderen kunnen zowel via school (of soortgelijke instelling) als in de privéomgeving in aanraking komen met CinekidStudio.

Momenteel hebben 72.323 kinderen een eigen CinekidStudio. Per jaar worden ongeveer 180 workshops met de CinekidStudio op scholen door heel Nederland gegeven.

Lees ook:Cinekid goes Paramaribo
Lees ook:Extra voorstelling masterclass Rutger Hauer
Lees ook:Maak je eigen videoclip van The Fountain
Lees ook:Omroep Brabant zoekt onafhankelijke filmmakers
Lees ook:Scorsese maakt rock ‘n’ roll-film met Mick Jagger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.