Nicole Kidman als Dusty

Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ik dit wil zien. Nicole Kidman gaat zangeres Dusty Springfield spelen. Het wordt een film over het leven van de zangeres, geschreven door Michael Cunningham, die eerder de roman The Hours schreef. Kidman speelde in de verfilming van dat boek schrijfster Virginia Woolf. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend.
Er is ook al een andere film over Dusty Springfield op komst, waarin Kristin Chenoweth de rol van Dusty gaat spelen. Die film wordt geregisseerd door Jessica Sharzer.
Een groot probleem lijkt mij dat de stem van Dusty Springfield niet te imiteren is. Er was onlangs nog iemand in een Britse talentenshow die haar nadeed, maar ook zij kon het schitterende stemgeluid van Springfield niet echt benaderen. Het is in een  biografische speelfilm misschien niet het belangrijkst, maar als het juist de stem was die haar als zangeres zo bijzonder maakte, is het toch vrij essentieel.
En hoe goed Nicole Kidman ook kan zijn, ik heb bij haar toch een heel andere associatie dan bij Dusty Springfield. Die twee wil ik liever niet laten mengen.

Lees ook:Kirsten Dunst bevestigd voor rol van Debbie Harry
Lees ook:Nicole Kidman in The Reader
Lees ook:TV-tip: Birth
Lees ook:Hans Teeuwen speelt zichzelf in Gewoon Hans
Lees ook:Carmen Maura geëerd op filmfestival van Malaga

4 reacties op “Nicole Kidman als Dusty

  1. Frozzy

    Hoi Sietse,

    Verder geen mening (ken Dusty niet goed genoeg, Nicole heb ik alleen vertrouwen in als ze haar zielige stemmetje mag opzetten (zoals altijd) (maar dan vind ik haar wel goed) (maar dan wellicht niet als Dusty)),

    maar er zijn wat zinnen in het 2e stukje door elkaar gehusseld of delen verdwenen ofzo. Dacht ik zeg het maar even.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sweet T

    Dusty’s stem hoeft natuurlijk niet per se geïmiteerd te worden; Kidman zou haar ook kunnen playbacken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Sietse

    @ Frozzy: dank je, is hersteld (hopelijk blijft het ook zo)
    @ Sweet T: kan ook, maar dat is ook nogal een zwaktebod toch? en als je Dusty hoort praten, tijdens live-optredens bvb, heeft ze ook een behoorllijk karakteristieke stem. lijkt me toch moeilijk worden…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sweet T

    @Sietse: ik ken Dusty’s spreekstem niet. Als die idd net zo karakteristiek is als haar zangstem, heb je gelijk; dan wordt het lastig. Maar ja, laten we het resultaat eerst maar eens zien/horen, en dan oordelen. Veranderen doen we toch niks. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.