Kritieken Buscemi’s Interview ook over Van Gogh

Steve Buscemi's film Interview – zijn remake van Theo van Goghs gelijknamige film – krijgt veel aandacht in de Amerikaanse pers. Bij een aantal criciti roept de film vooral de vraag op of Theo van Gogh nu eigenlijk een goede filmmaker was. Tja. Ik denk dat bij Van Goghs dood her en der al werd opgemerkt dat hij een paar aardige tot goede, maar ook een paar behoorlijk slechte films heeft gemaakt. Tot de goede werd Interview gerekend.

'We've yet to figure out what people actually think of Theo Van Gogh as a filmmaker,' schrijft The IFC Blog. 'Murdered by an Islamic extremist in 2004, the Dutch provocateur is best known as an uneasy martyr for free speech, one who was fond of inflammatory public statements, among them frequently referring to Muslims as geitenneukers: goat-fuckers.'

De recensenten lijken het er over eens te zijn dat Interview er niet op wijst dat Van Gogh een heel originele, belangrijke regisseur was. Zoals de recensie in Salon opmerkt:

Buscemi's talky, stagey 'Interview'… doesn't make much of a case for [Van Gogh] as an important or original artist.

De kritieken merken verder vooral op dat Sienna Miller haar rol verrassend goed speelt. Gold hetzelfde niet voor Katja Schuurman in de oorspronkelijke versie van Interview?

Lees ook:Trailer: Interview
Lees ook:Steve Buscemi over Interview
Lees ook:Van Goghs postume manifest
Lees ook:De passie van Frisch
Lees ook:Moord Adrienne Shelly wordt aflevering Law & Order

Eén reactie op “Kritieken Buscemi’s Interview ook over Van Gogh

  1. stefanie

    ik vond de film niet zo veel aan. OP het einde kwam ik er pas goed in en werd hij leuk maar toen werd ie opeens abrupt afgebroken.Hoewel ik wel andere cultfilms heb gezien die ik wel erg leuk vond.
    Maar ja smaken verschillen nu eenmaal

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.