RIP: Solveig Dommartin en Peer Raben


Twee overlijdensberichten. De eerste is van actrice Solveig Dommartin (1961-2007), wier overlijden op 11 januari jl. afgelopen weekend bekend werd gemaakt door haar familie. Dommartin speelde onder meer de rol van circusartieste Marion in Wim Wenders' prachtige film Der Himmel Über Berlin. Eén van de twee engelen in de film, Damiel (gespeeld door Bruno Ganz) wordt verliefd op haar en wil daarom mens worden.
Dan componist Peer Raben (1940-2007), die afgelopen zondag is overleden. Raben was vooral bekend van de muziek die hij schreef voor de films van Rainer Werner Fassbinder. Eén van zijn recentere klussen was Wong Kar-wai's 2046. Op zijn website staat het volgende bericht: 'Peer Raben verstarb am Abend des 21. Januar 2007 im Alter von 66 Jahren. Wir trauern um einen phantastischen Menschen, außergewöhnlichen Künstler, wunderbaren Freund und Kollegen.'

Lees ook:Constant Gardener beste soundtrack
Lees ook:Mr. Wong over zijn eerste Engelstalige film
Lees ook:Carmen Maura geëerd op filmfestival van Malaga
Lees ook:Halina Reijn beste actrice op Pools festival
Lees ook:Nieuwe trailers voor My Blueberry Nights

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.