Slotavond Exile on Main Street in Lumière

Lumière programmeerde in het kader van de tentoonstelling Exile on Main Street een reeks filmavonden in het Bonnefantenmuseum. Morgen is de slotavond, met een voorstelling van de documentaire Lost in La Mancha. Terry Gilliam (van The Meaning Of Life, Brazil, Twelve Monkeys) kruipt in de huid van zijn alter-ego, Don Quichote, in deze unieke ‘un-making of’ wat een grootse film had kunnen zijn.

Lost in La Mancha

Het begon met de droom van Gilliam, één van Hollywoods meest tegendraadse en bevlogen regisseurs. Hij zou zijn geliefde ridderroman met onder meer Johnny Depp, Jean Rochefort en Vanessa Paradis ondanks een beperkt budget tot een overweldigend spektakel maken. Maar overvliegende F16′s,
hagelstormen van bijbelse proporties en een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van tegenvallers maken de opnames tot een nachtmerrie en het heeft er alle schijn van dat de film nooit voltooid zal worden.

Filmmakers Fulton en Pepe hadden de gehele periode onbeperkt toegang achter de schermen en legden de tragische teloorgang van het project tot in detail vast. Het resultaat is een fascinerend tragi-komisch
relaas over de wrange realiteit van het filmmaken.

Donderdag 11 juni, 20.30 uur, Bonnefantenmuseum, Maastricht.

Meer op Lumière.nl.

Lees ook:Terry Gilliam bedelt om aandacht
Lees ook:Eerste grote filmrol voor Dragan Bakema
Lees ook:Zomercinema in Lumière
Lees ook:Shelly Foundation voor vrouwelijke filmmakers
Lees ook:Nederlandse première Effi Briest in Lumière

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.