Rolf de Heers Ten Canoes wint in Gent

Ten Canoes (foto) van Rolf de Heer en Peter Djigirr heeft gisteravond op het filmfestival van Gent de Grote Prijs voor Beste Film gewonnen. Bijzonder aan de film is dat hij in een aboriginal-taal gesproken wordt. De film won eerder dit jaar een juryprijs in Cannes.

In Gent ging verder de prijs voor beste muziek naar Tony Gatlif en Delphine Mantoulet voor Transylvania, de prijs voor beste scenario naar Slumming en de prijs voor beste regisseur naar de Fin Aku Louhimies voor Frozen City. In de competitie voor korte films won de Belg Renaud Callebaut met Kwiz.

De jongerenjury koos voor de animatiefilm Princess van Anders Morgenthaler. De publieksprijs wordt morgen bekend gemaakt. Het filmfestival van Gent trok dit jaar 110.000 mensen, 6.000 meer dan vorig jaar.

Lees ook:De helaasheid der dingen opent 36ste Filmfestival Gent
Lees ook:Japanse animatie @ Filmfestival Gent
Lees ook:Constant Gardener beste soundtrack
Lees ook:Eerste competitiefilms Berlijn bekend
Lees ook:The Queen winnaar bij BAFTA’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.