TV-tip I: Grizzly Man

Ondanks het heerlijke weer vandaag, komen er vanavond toch vier fijne kijkers op tv. De eerste is de documentaire Grizzly Man (2005) van Werner Herzog. vandaag op Nederland 3 om 20.30 uur.

Grizzly Man toont het leven en de dood van amateur grizzlybeer-expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film.

In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park.

Er wordt in deze docu niet alleen ingegaan op het mysterie van de wildernis, maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart worden gebracht. Speelduur: 103 minuten.

http://filmvandaag.nl/film/3078

Lees ook:Gouden Beer voor Chinese film Tuya’s Marriage
Lees ook:Win de soundtrack van La tourneuse de pages!
Lees ook:Trailer: I’m Not There
Lees ook:TV-tip: Mr. Rakowski
Lees ook:Nieuwe film Gus Van Sant krijgt gemengde ontvangst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.