Bios-tip: Maria Larssons eviga ögonblick

Gister kwam er weer een aantal nieuwe films uit. Hieronder Maria Larssons eviga ögonblick van Jan Troell, de eerste interessante bioscooppremière deze week, uitgelicht via Movie2Movie.

Maria Larssons eviga ögonblick (Everlasting Moments): In Zweden aan het begin van de twintigste eeuw, in een tijd van sociale omwentelingen en armoede, wint een arbeidersvrouw Maria Larsson een fototoestel bij een loterij. Ze besluit het toestel te houden, een beslissing die haar hele leven verandert, want door de camera begint ze de wereld met andere ogen te bekijken.

Door te fotograferen ontsnapt Maria aan haar miserabele bestaan als huisvrouw en echtgenote van een alcoholist en vindt ze haar onafhankelijkheid terug. Maar voor haar man Sigfrid vormt Maria’s nieuwe hobby een bedreiging als ze vriendschap sluit met fotograaf “Piff Paff Puff” Pedersen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

© Movie2Movie

Lees ook:In twee uur zelf een film opnemen
Lees ook:Bios-tip: Serbis
Lees ook:Moodysson maakt weer publieksfilm
Lees ook:Tweede editie Shoot Me gaat loos
Lees ook:TV-tip: Identity Theft: The Michelle Brown Story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.