Nieuw: Animatieplatform voor informatie en uitwisseling

Nederland heeft er een nieuwe discussiegroep bij, namelijk eentje over animatie. Het Holland Animation Film Festival (HAFF) en het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) bieden met het Animatieplatform, een discussiegroep voor alle animatieprofessionals.

Er hoeft niet actief deelgenomen te worden in de discussie, de Google Group kan ook gewoon gebruikt worden als informatiebron over alles wat er over animatie in Nederland en België (maar ook daarbuiten) te weten valt. De doelgroep: animatoren, regisseurs, studenten, docenten, producenten, onderzoekers, curatoren en alle liefhebbers van het brede medium animatiefilm. Zuiver zakelijke of commerciële berichten alsook anonieme berichten worden niet geplaatst.

Netwerk en vraagbaak
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van animatie komen allang niet meer uit de traditionele historische hoek alleen, stelt het Animatieplatform. Met de verbreding en toename van de informatiebronnen is het platform een logische en actuele keuze omdat iedereen een bijdrage kan leveren. Programmeurs, animatoren, onderzoekers, en belangstellenden kunnen op eenvoudige wijze hun activiteiten communiceren en om feedback vragen.

Het platform is een middel om contacten te leggen en een manier om buiten eigen grenzen te kijken. Het platform ontleent zijn bestaansrecht aan de input en deelname van belangstellenden. Naar verwachting zal het aantal deelnemers volgens het zwaan-kleef-aan -principe uitgroeien tot een inspirerende een levendige uitwisseling van allerhande animatie-informatie. Voertaal is Nederlands.

Agenda
Instellingen en individuen kunnen berichten en agenda’s plaatsen van Filmprogramma’s, Nederlandse festivals en exposities; lezingen, cursussen, masterclasses en workshops; premières; afstudeerpresentaties van academies en grafische lycea; en bijzondere televisie-uitzendingen over animatie.

Oproepen
Verder kunnen animatoren, regisseurs en studio’s, op zoek naar medewerkers en andersom, oproepen plaatsen op het platform. Ook berichten over dat ene boek of die ene publicatie zijn welkom volgens het Animatieplatform. Net als het aanbieden of zoeken van stages.

Discussieplatform
Meer theoretische bijdragen naar aanleiding van publicaties van boeken, of voorstellen van een paper. Het platform kan hierbij een instrument zijn in de zoektocht en uitwisseling van literatuur, beeldmateriaal en kennis over een bepaald onderwerp.

Bron: haff.nl

Lees ook:Cinekid goes Paramaribo
Lees ook:Animatiefilm nieuw speerpunt Filmfonds
Lees ook:Nieuw filmfestival in Madrid
Lees ook:Publieke Omroep heeft beste films
Lees ook:Protest tegen opdelen Grindhouse

Eén reactie op “Nieuw: Animatieplatform voor informatie en uitwisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.