Zomercinema in Lumière

Vicky Cristina Barcelona

Weer aandacht voor een leuk zomer initiatief in het land. Al blijft de hoeveelheid premières van kwaliteitsfilms gewoontegetrouw achter in de zomermaanden, bij Lumière willen ze niet spreken van komkommertijd. Daarvoor heeft volgens hen de zomercinema van Lumière te veel te bieden. Hieronder een overzicht van hun aanbod voor de komende maanden.

Zomerreprises
Onder de noemer zomerreprises presenteren zij gewoontegetrouw het afgelopen filmjaar in vogelvlucht. Toptitels als Il y a Longtemps que je t’aime en Bienvenue Chez Les Ch’tis haalden in 2009 uiterst succesvolle bezoekersaantallen. Voor de weinigen die deze twee titels nog niet hebben gezien een laatste kans.
Verder al van ander moois, zoals Woody Allen’s artistieke terugkeer met de heerlijke film Vicky Cristina Barcelona en het controversiële Gomorra, en Sean Penn’s jongensboekachtige Into the wild.

Nieuwe titels

De nieuwe titels deze zomer (o.a. Soeur Sourire over de zingende non Jeannine Deckers, en het griezelige Zweedse sneeuwsprookje Let the Right One In) worden aangevuld met een eigenzinnige themaprogrammering.

Gay & Lesbian Summer Tour
De films in het Gay & Lesbian Summer Tour-programma zijn overwegend luchtig en bestaat uit titels die nog niet eerder in Nederland te zien waren.

Klassieke documentaires
Wie de avontuurlijke vakantie toch niet wil laten schieten laat zich meevoeren onder de bezielende leiding van reisleider/regisseur Werner Herzog. Met klassieke documentaires kan via Guyana en Alaska een verkoelend bezoek worden gebracht aan Antarctica met Herzog’s nieuwste, Encounters at the End of the World.

Animatiefilms
En wel heel exotische sferen worden geboden door de Japanse animatiefilms in het Studio Ghibli-retrospectief, dat de gehele maand juli bestrijkt.

Films met smaak
De smaakpapillen worden op gang gebracht onder de noemer Films met smaak het filmprogramma waarin in samenwerking met het Struyskommitee een serie van gastronomische film wordt vertoond, zoals amuse voor het aankomende Preuvenemint.

Houd de Lumière-website in de gaten de komende tijden voor precieze voorstellingen.

Lees ook:Nederlandse première Effi Briest in Lumière
Lees ook:Slotavond Exile on Main Street in Lumière
Lees ook:Trailer: Das Leben der Anderen
Lees ook:Nieuw op dvd | week 50
Lees ook:Al Gore-film op shortlist voor Oscars

Eén reactie op “Zomercinema in Lumière

  1. irene gazendam

    Dag,
    Graag zou ik een vermelding in de lijst met filmhuizen, ook Hoogezand willen zien.
    Daar is nl. het Cinefilmhuis op ma.avond in de JT Bioscoop.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.