Ben Sombogaart verfilmt boek Clark Accord

Dat heeft het Idtv Film bekendgemaakt. Scenariste Jacqueline Epskamp (Stellenbosch) bewerkt het boek momenteel tot film. Het is de bedoeling dat Ben Sombogaart, die eerder onder meer De Tweeling en Bride Flight maakte, de verfilming gaat regisseren. Acteurs zijn nog niet bekend. Het boek werd eerder al bewerkt tot toneelstuk.

Koningin van Paramaribo van Clark Accord vertelt over de Surinaamse prostituee Maxi die met haar inkomsten vele gezinnen onderhoudt en kinderen naar school stuurt, in de hoop daarmee aanzien en respect te verwerven. Deze nobele doelstelling brengt haar zelf weinig goeds. Maar door haar steun zullen verschillende kinderen wel uitgroeien tot belangrijke politieke machthebbers van de nieuwe Republiek Suriname.

© ANP

Lees ook:Tv-tip: Être et avoir (Nicolas Philibert, 2002)
Lees ook:CinekidStudio wint omenius CEduMedia Zegel
Lees ook:Van Royen en Kluun worden verfilmd
Lees ook:Cinekid goes Paramaribo
Lees ook:Cate Blanchett geloofwaardig als ex-junkie

Eén reactie op “Ben Sombogaart verfilmt boek Clark Accord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.