Extra voorstelling masterclass Rutger Hauer

Twintig films die tijdens een masterclass van Rutger Hauer afgelopen tien dagen tot stand kwamen, worden maandagavond tijdens een extra voorstelling vertoond in Grandcafé Engels in Rotterdam, dat meldt ed.nl.

De opbrengst ervan gaat naar de Rutger Starfisch Association, een goed doel dat zich inzet voor kinderen en zwangere vrouwen met hiv, zo liet Hauer laten weten. Hauer is maandagavond zelf aanwezig voor een introductie.

Rutger Hauer (Foto: Hollandse Hoogte/De Pers)

Rutger Hauer Film Factory

Het was het derde jaar dat Hauer een masterclass gaf. Tijdens de Rutger Hauer Film Factory in Rotterdam kregen dertig jonge filmmakers uit de hele wereld les van de Nederlandse filmster en een aantal van zijn collega’s. De deelnemers vormden een productieteam en maakten films met elkaar. Dit jaar deed ook een team van kinderen tussen de twaalf en zeventien jaar mee.

De studenten kregen via Skype onder andere regisseurs les van Paul Verhoeven (Soldaat van Oranje, Basic Instinct, Zwartboek) en Robert Rodriguez (From Dusk Till Dawn, Spy Kids, Sin City). De films gingen zondag al voor een besloten gezelschap in première.

© ed.nl

Lees ook:Cinekid goes Paramaribo
Lees ook:Rutger Wolfson interimdirecteur IFFR
Lees ook:Tv-tip: Être et avoir (Nicolas Philibert, 2002)
Lees ook:Bob Dylan wil film Factory Girl tegenhouden
Lees ook:CinekidStudio wint omenius CEduMedia Zegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.