Eerste grote filmrol voor Dragan Bakema

De Nederlandse acteur Dragan Bakema heeft zijn eerste internationale filmrol te pakken, dat schrijft NU.nl. In de Engelstalige film Brownian Movement van filmmaakster Nanouk Leopold wordt hij de tegenspeler van de Duitse actrice Sandra Hüller, maakte filmdistributeur A-Film maandag bekend.

Dragan Bakema in Vox Populi

De van oorsprong Servische Dragan Bakema speelt de rol van Max Daniloviç, de echtgenoot van arts-researcher Charlotte von Ribeck (Sandra Hüller). Het in Brussel woonachtige echtpaar komt in een huwelijkscrisis terecht nadat de vrouw mannelijke patiënten had meegenomen naar een door haar gehuurd appartement.

Nederlandse films
Bakema speelde in tal van Nederlandse films, waaronder Medea, Olivier etc. en Vox Populi. Tot half juli is hij bezig met de opnames van de film Joy, die volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen. In de nieuwe dramaserie De Troon van de AVRO speelt Bakema de rol van koning Willem II.

Opnames
Medio september beginnen in onder meer België, Duitsland en India de opnames van Brownian Movement. In India zal gefilmd worden in wereldberoemde monumenten van de architect Le Corbusier in Chandigarh en Ahmedabad.

© NU.nl

Lees ook:Charlie Kaufman’s Synecdoche, New York: de poster
Lees ook:Wordt het weer Turks Fruit?
Lees ook:Requiem favoriet Duitse filmcritici
Lees ook:Chang Chen in nieuwe film Kim Ki-Duk
Lees ook:Hans Teeuwen speelt zichzelf in Gewoon Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.