Anneloek Sollart wint op Rhodos met Rauw

Tom en zijn moeder in Rauw

Documentairemaakster Anneloek Sollart heeft 28 juni op het Internationale Filmfestival van Rhodos de eerste prijs gewonnen voor Rauw, een documentaire over een 10-jarige jongen die van zijn moeder alleen rauw voedsel krijgt voorgeschoteld.

Tom Watkins (11) en moeder Francis Kenter eten alleen rauw voedsel. Francis is er van overtuigd dat alle antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn voor een mens. Daarom eten ze alleen rauwe groenten, fruit en noten.

Tafelgast Hugo Borst viel in De Wereld Draait Door in maart 2008 Francis keihard aan op het opgelegde dieet. Het eetpatroon zou ongezond en onverantwoord zijn. Volgens Borst leed de moeder aan een stoornis waarbij iemand steeds gezonder wil gaan leven.

In Rauw is te zien hoe de twee leven. De documentaire is onlangs ook verkocht aan de publieke zender DR2 in Denemarken.

Lees ook:TV-tip 3: This Boy’s Life
Lees ook:Tv-tip: Sweet Sixteen (Ken Loach, 2002)
Lees ook:Eten op het Noordelijk Film Festival
Lees ook:Bioscoop-tip: Last Stop 174
Lees ook:TV-tip: Marie Antoinette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.