Amerikaanse prijs voor eindexamenfilm Nederlander

De film The Second Half van de Nederlandse regisseur Jeffrey Elmont is in de prijzen gevallen op het Hollywood Black Film Festival (HBFF) in Los Angeles.

Dat maakte Jeffrey Elmont maandag bekend. Zijn korte film kreeg de erkenning in de categorie Best Student Short. The Second Half is de eindexamenfilm van de Nederlander en ging in februari in première op het Pan African Film Festival (PAFF) in Los Angeles.

Vijfde Nederlander

Elmont vertrok in 2006 naar Amerika om de regieopleiding aan het American Film Institute (AFI) in Los Angeles te volgen. Als vijfde Nederlander tot dan toe was de Amsterdammer toegelaten tot de tweejarige opleiding.

De destijds 36-jarige Elmont kreeg geen lening wegens zijn werk als freelancer en geen studentenbeurs door zijn leeftijd. Het AFI gaf hem uiteindelijk een studiebeurs en de rest van de 30.000 euro collegegeld sprokkelde hij bijeen via privé-investeerders. Hij hoopt dit jaar een van zijn scripts te verfilmen.

© ANP

Lees ook:Geen Oscarnominatie voor Volver
Lees ook:Scenarioschrijver Leonard Schrader dood
Lees ook:Maggie Gyllenhaal beste actrice in Stockholm
Lees ook:Tv-tip: Simon (Eddy Terstall, 2004)
Lees ook:LAFF gaat on tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.