Onbeperkt naar kwaliteitfilms in Amsterdam

Eén filmstad, dertien filmtheaters, 78 films en 1464 bewoners. Dat zijn de aantallen van de in februari geboren stad Cineville. Normaal hou ik helemaal niet van ‘reclame maken’, maar voor de Cinevillepas maak ik een uitzondering. Via internet kwam ik het abonnement van dit nieuwe Amsterdamse samenwerkingsverband tegen en leek mij heel voordelig voor de filmgek in onze hoofdstad.

Cineville

Dertien filmtheaters in Amsterdam hebben hun krachten gebundeld en bieden sinds februari de Cinevillepas aan. Met 550 films per week en 400 speciale voorstellingen per jaar, krijg je met de Cinevillepas onbeperkt toegang de reguliere, en veel bijzondere filmvoorstellingen. Er is daarbij geen onderscheid tussen weekend- of weekvoorstellingen. De kosten? 17,50 euro per maand.

Naast alle reguliere voorstellingen, kun je met het abonnement ook bijna alle speciale voorstellingen bezoeken, zoals retrospectieven, klassiekers en zomerprogramma’s. Ook probeert Cineville zoveel mogelijk filmfestivals gratis toegankelijk te maken met de pas.

Cineville.nl biedt verder de meest complete bioscoopdraaitijd in Amsterdam. Beschrijvingen, trailers, recensies, filmnieuws en een handige agenda – Cineville.nl is de filmgids voor een bezoek aan de bioscoop in Amsterdam. Ook kun je er binnenkort kaartjes kopen en reserveren.

De arthousebioscopen die meedoen aan Cineville zijn: De Balie, Cavia, Cinecenter, Het Filmmuseum, Het Ketelhuis, Tropenmuseum, Kriterion, De Melkweg, The Movies, Rialto, Smart Project Space, Studio/K en De Uitkijk.

Lees ook:Filmkrant: wat is beste dvd van het jaar?
Lees ook:IDFA-trailers online
Lees ook:IFFR: de voorpret
Lees ook:Vijfde Shoot Me Film Festival
Lees ook:The Silent Army krijgt staande ovatie in Cannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.