Wordt het weer Turks Fruit?

Bij het Nederlands Film Festival kun je stemmen op je favoriete Nederlandse film aller tijden. Er is te kiezen uit een lijst van 850 titels, die tussen 1912 en nu in de bioscoop zijn vertoond. Het is wel een beetje ingewikkeld: eerst moet je op de site van het NFF je tien favoriete films doorgeven, daarna (vanaf 1 september) moet je nog eens opnieuw je vijf favorieten doorgeven op nlfilmtop50.nl. Op 2 oktober wordt dan uiteindelijk bekend welke film de winnaar is.
In 1999 werd Turks Fruit door het Nederlandse publiek gekozen tot Beste Nederlandse Film van de Eeuw. In de tussenstand staat die film nu op 2, na Abel. Flodder staat op 3, Soldaat van Oranje op 4, Ciske de Rat op 5.
Het wachten is nu op het moment dat GeenStijl de stemming gaat kapen en zijn lezers oproept om op, ik noem maar wat, Ik ben Joep Meloen te stemmen.

Lees ook:Wie is de beste actrice? (4)
Lees ook:Geen Simon in canon Nederlandse film
Lees ook:Wie is de beste actrice? (3)
Lees ook:Constant Gardener beste soundtrack
Lees ook:Trailer: Tussenstand

Eén reactie op “Wordt het weer Turks Fruit?

  1. Sweet T

    Ik denk dat bij mij ‘Ei’ hoge ogen zou gooien (wat is er eigenlijk van Danniël Danniël geworden?). En ‘De Jurk’. En ‘Zusje’. En ‘VD’. En ‘Wilde Mossels’. En ‘Bella Bettien’. En ‘Polonaise’. En ’06′. En ‘Lek’. Hoewel je met goed fatsoen natuurlijk idd niet om ‘Turks Fruit’ heen kan. En eigenlijk ook niet om andere kaskrakers als ‘Soldaat Van Oranje’, ‘Zwartboek’, ‘De Aanslag’ en ‘Alles Is Liefde’. Poe, moeilijk eigenlijk. Ik denk dat ik maar pas.

    As for Geen Stijl: kunnen we die niet gewoon dood verklaren? Het is nu wel klaar met dat rechtse geëtter.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.