Tv-tip: 23 (Hans-Christian Schmid, 1998)

De eerste film die ik van de Duitse regisseur Hans-Christian Schmid zag, was het indrukwekkende Lichter (Distant Lights), dit jaar volgde het al even goede Requiem. Zijn eerdere films heb ik niet gezien. Zoals 23, uit 1998, die vannacht (half één) te zien is op Arte. 'Nichts ist so wie es scheint', luidt de ondertitel. Volgens Wikipedia is de film gebaseerd op ware feiten: 'over de jonge hacker Karl Koch, die zelfmoord gepleegd zou hebben op 23 mei 1989'. Wie zich afvraagt waar de titel vandaan komt: Koch was geobsedeerd door het nummer 23. Eén kanttekening zet Wikipedia bij de film: 'getuigen van de waar gebeurde feiten leverden kritiek op de weergave ervan in de film'.

Lees ook:Adrienne Shelly: geen zelfmoord, maar moord
Lees ook:Dood Kill Bill-acteur David Carradine ongeluk
Lees ook:Tv-tip: The Edukators (Hans Weingartner, 2004)
Lees ook:Krijgen we The Trials of Darryl Hunt hier te zien?
Lees ook:Nederlandse première Effi Briest in Lumière

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.